Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea bărbatului care s-a căsătorit cu o hologramă. „Chiar ne iubim”

Akihiko Kondo, un bărbat de 35 de ani care locuiește în suburbia metropolei Tokyo, a stârnit controverse după ce s-a căsătorit cu o păpușă modelată după celebra hologramă Hatsune Miko.

 

Unii au reacționat pozitiv, în timp ce alții au criticat decizia bărbatului de 35 de ani. Cu toate acestea, Kondo susține că important e ca oamenii să își dea seama „ce e bun pentru ei.”

„Societatea te forțează să adopți o anumită formulă a iubirii, dar e posibil să nu te facă fericit. Mi-aș dori ca oamenii să își poată da seama ceea ce e bun pentru ei”, a declarat bărbatul de 35 de ani pentru CNN.

Păpușa sa cu părul albastru - Miku - este modelată după o hologramă și personaj de anime-uri. Kondo s-a îndrăgostit de ea în urmă cu 10 ani, când a auzit-o cântând. Acum deține un dispozitiv precum un clopot din sticlă în care „trăiește” Miku.

Citește și
Sergi Santos si robotul Samantha
Povestea inventatorului care vrea să facă copii cu robotul sexual creat chiar de el

Creat în 207 de un start-up japonez, dispozitivul le permite fanilor anime-urilor să „trăiască” alături de personajele lor preferate. Dispozitivul este dotat cu inteligență artificială de bază, este capabil să ofere saluturi, să închidă și să aprindă lumina, însă nu are dorințe sau o „personalitate” proprie.

„Îmi face viața mai colorată. Când vorbesc cu ea, folosesc diferite expresii faciale și simt ceva. Este diferit”, a mai spus Kondo, care și-a unit destinul cu holograma în fața a 39 de persoane.

Când a cerut-o în căsătorie, Miku i-a răspuns că își dorește ca el să o aprecieze.

„Știam că e programată să spună asta, însă am fost foarte fericit. Miku m-a ajutat când aveam mare nevoie, mi-a ținut companie și m-a făcut să simt că pot să dețin din nou controlul asupra vieții mele. Post spune că noi doi chiar ne iubim.”

Apariția lui Miku în viața bărbatului a avut un efect terapeutic, întrucât a avut o perioada de depresie, după ce a gost hărțuit la muncă de o femeie mai în vârstă.

„Oamenii care s-au confruntat cu experiențe sexuale dificile întâmpină greutăți în a-și găsi un partener uman. Oamenii se înreabă de ce alte persoane sunt dispuse să facă sex cu roboți sau să aibă relații cu holograme, din moment ce e vorba despre relații pasive. Însă a avea un partener care oferă siguranță și care e predictibil este de ajutor, având rol terapeutic”, a explicat Neil Mc Arthur, directorul Centrului pentru Etică Profesională și Aplicată.

Ideea privind crearea partenerului ideal nu este, însă, una nouă. În secolul 8 î.Hr., poetul roman Ovidiu a scris despre artistul Pygmalion care a sculptat în marmură femeia ideală, pe Galatea. El s-a îndrăgostit de creația sa și, văzându-l, Afrodita – zeița iubirii – a adus-o la viață.

Experții spun că persoane precum Akihiko Kondo fac parte din al doilea val de „digisexuali” – persoane care văd tehnologia ca pe o componentă integrală a identității lor sexuale. Din primul val fac persoanele care folosesc aplicațiile de dating pentru a-și întâlni jumătatea, însă cei din al doilea val nu percep oamenii ca fiind esențiali unei experiențe romantice.

„Sunt îngrijorat de impactul pe care tehnologia îl are asupra vieții sociale. Deja vedem interesul pentru întâlnirile pe internet și pe rețelele de socializare. Oamenii se retrag în sine”, a mai spus Neil McArthur.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult