Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiștii de ordine publică din București, dotați cu electroșocuri. Când vor putea fi utilizate dispozitivele

Pentru prima dată în România, polițiștii de ordine publică din Capitală vor primi în dotare dispozitive cu electroșocuri, a anunțat Sindicatul EUROPOL.

Primele 20 de dispozitive cu electroșocuri au fost deja date spre folosință Direcției de Poliție a Municipiului București, urmând ca alte 20 de bucăți să fie furnizate curând.

„Acest demers a fost posibil ca urmare a parteneriatului încheiat între Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și compania New Akord Security”, a mai transmis sindicatul.

Când vor fi utilizate

300 de polițiști vor fi instruiți în următoarea perioadă pentru a putea utiliza dispozitivele cu electrocoșuri. Ei vor afla care sunt caracteristicile acestor obiecte și care sunt situațiile punctuale în care le pot folosi.

Astfel, spre finalul anului, dispozitivele vor putea fi văzute în dotarea polițiștilor din București și vor putea fi deja folosite.

Citește și
Judecătoare din Dolj, scandal în trafic cu fostul iubit pentru 6.000 de euro. S-a lăsat cu plângere la poliție
Judecătoare din Dolj, scandal în trafic cu fostul iubit, pentru 6.000 de euro. S-a lăsat cu plângere la poliție

„Dispozitivele cu electroșoc reprezintă un instrument deosebit de eficient și necesar în fața provocărilor actuale tot mai ridicate și mai complexe cu care se confruntă polițiștii în intervențiile lor. Avantajul utilizării acestor noi mijloace este reprezentat de riscul scăzut de vătămare, atât în privința agresorilor cât și a polițiștilor, dar și de posibilitatea de imobilizare eficientă a persoanelor care reprezintă un pericol pentru sine sau pentru cei din jur”, mai arată Sindicatul EUROPOL.

Prin acest proiect pilot, România se alătură unor țări precum Spania, Marea Britanie, Italia Elvetia, Polonia, Ungaria etc., unde forțele de ordine folosesc deja dispozitive cu electroșocuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult