Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiști din dosarul ”fabricii de permise” de la Suceava, din arest direct pe traseu. Șefii spun că vor sta cu ochii pe ei

Patru polițiști cercetați de DNA în dosarul ”fabricii de permise” de la Suceava își reiau activitatea de examinatori auto din lipsă de personal, a anunțat prefectura. Aceștia vor fi supravegheați strict pe trasee.

Prefectura Suceava a precizat că fără revenirea la muncă a celor patru polițiști activitatea Serviciului Permise Înmatriculări s-ar bloca, întrucât nu s-au găsit înlocuitori pentru aceștia, iar restul polițiștilor sunt fie arestați în dosarul permiselor frauduloase, fie în concediu medical, scrie Monitorul de Suceava.

”Știu că revenirea pe funcții a celor 4 examinatori poate crea nemulțumiri și suspiciuni, dar legal au tot dreptul. Dar nici nu vreau să mă trezesc în fața instituției Prefecturii cu sute de persoane nemulțumite că nu își pot susține proba practică, acolo unde programările se fac deja la 4 luni și jumătate”, a declarat prefectul Iulian Cimpoeșu.

Cei patru polițiști pot reveni la serviciu după ce instanța a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura controlului juicier, iar DNA nu a mai solicitat interdicții privind activitatea profesională.

Prefectul a precizat că polițiștii cercetați de DNA pentru șpagă în celebrul dosar al ”fabricii de permise” vor fi monitorizați atent zilnic, prin urmărirea înregistrărilor făcute de camerele video din dotare.

Citește și
GALERIE FOTO Tezaurul descoperit la polițiștii de la Permise din Suceava
GALERIE FOTO. "Tezaurul" descoperit la polițiștii de la Permise din Suceava

 

Peste 1,2 milioane de euro ținute în geamantane și ligheane

 

Nouă polițiști și cinci complici au fost arestați în noiembrie 2020 în urma descinderilor făcute de DNA într-un dosar privind obținerea ilegală de premise auto în Suceava.

Rețeaua condusă chiar de șeful de la Permise a strâns milioane de euro din șpăgile obținute de la examinările auto, comisarul șef Radu Obreja încasând și câte 20.000 de euro pe zi.

Anchetatorii au descoperit la precheziții peste 1,2 milioane de euro și 800.000 de lei strânși în geamantane și ligheane, zeci de ceasui și bijuterii și au confiscat 8 mașini de lux.

Membrii grupării investeau milioanele de euro primite ca șpagă în special în imobile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult