Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Polițiști cercetați pentru averi nejustificate. Inspectorii i-au prins chiar și cu bani din jocuri de noroc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Şase poliţişti din România vor fi cercetaţi pentru averi nejustificate. Ei ar fi încasat peste 300.000 de lei, pe care nu i-ar fi trecut în declaraţiile de avere, aşa cum cere legea în cazul funcţionarilor publici.

Cinci dintre ei ar fi câștigat banii nedeclarați la jocuri de noroc. Cazurile au fost descoperite de Agenţia Naţională de Integritate, care a sesizat Parchetul.

Şase poliţişti din toată ţara au intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate, care a constatat că funcţionarii publici nu ar fi declarat veniturile realizate. În cazul unuia dintre ei, ANI a descoperit o sumă nejustificată de aproape 100.000 de lei, dar şi mai multe maşini pe care nu le-a inclus în declaraţia de avere.

Alți cinci poliţişti sunt bănuiţi că ar fi participat la jocuri de noroc, adică la pariuri sportive, unde au câştigat sume importante de bani, pe care nu le-ar fi declarat la stat, susţin cei de la Agenţia de Integritate.

Cum au făcut banii din afara salariului

Cea mai mare sumă încasată de la jocurile de noroc îi aparţine unui funcţionar public cu statut special din cadrul MAI. Oficialul este şef de servicu la Direcția Generală de Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale din Ministerul de Interne, şi ar fi câştigat peste 142.000 de lei, echivalentul a 28 de mii de euro, bani pe care nu i-a menţionat în declaraţia de avere.

Citește și
copil politie
Acțiune specială pentru polițiștii din Suceava. Au intervenit cu tort și șampanie la ziua de naștere a unui băiețel

Un alt poliţist de la Serviciul Rutier Pantelimon ar fi câştigat peste 35.000 de lei la jocurile de noroc, tot fără să-i declare. Acesta nu a menţionat în declaraţia de avere nici funcţiile pe care le deţinea în cadrul a două societăţi comerciale.

Polițist: „Jocuri de noroc. Pariuri sportive, da. Pariuri la un meci sportiv.”

Reporter: E adevărat că aţi câştigat această sumă de 35.000 de lei?

Polițist: „Nu. Nu este adevărat. Şi nu înţeleg de ce, că cred că sunt atâtea zeci, sute de colegi de-ai mei care fac lucrul ăsta. Nu am făcut nimic, nicio... Şi când băgam şi pierdeam... Ei pun doar... dar în fine, astea sunt nişte chestii care..."

Inspectorii de Integritate au sesizat Parchetul General și parchetele locale. Potrivit legii, cadourile mai scumpe de 500 de euro şi orice venit dobândit din premii sau câştigat la jocurile de noroc trebuie menţionate în declaraţia de avere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult