Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ploile din ultimele 24 de ore au lăsat fără apă potabilă mai multe zone din stațiuni de pe Valea Prahovei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ploile din ultimele 24 de ore au lăsat fără apă potabilă mai multe zone din staţiuni de pe Valea Prahovei, în special la Azuga, Comarnic, Buşteni şi Sinaia.

Necazuri au fost nu doar la casele și blocurile localnicilor, ci și la unele pensiuni, care nu aveau rezervoare proprii. Iar dacă ploile puternice continua și la noapte, după cum se arată estimarile meteorologilor, problemele vor persista.

Problemele în Bușteni au apărut încă de sâmbătă noapte. Din cauza aluviunilor aduse de pe versanți, stațiile de captare a apei s-au colmatat, iar la robinete n-a mai curs niciun strop. Locuitorii blocurilor din Bușteni au avut cel mai mult de suferit. Așa că autoritățile au împărțit apă cu cisternele. Localnic: "Ce faci cu 4 kile de apă? Ce faci când te speli, cum speli vasele? Le lăsăm acolo, le ducem la primărie, nu la primărie, la Hidro, ca ne-a luat pielea și niciodată nu avem apă."

În plus, acolo unde apa a mai curs, aceasta nu se putea bea, pentru că era amestecată cu resturile de la aluviunile aduse de ploile puternice din ultimele 24 de ore.

Mircea Corbu, primarul orașului Bușteni: "Orașul Bușteni ia apă de la Azuga, 60 la sută. S-a tulburat apa la Azuga și acolo e uzina de apă. Uzina de apă, la momentul actual, se curăță, se dezinfectează."

Citește și
ploaie
Vremea astăzi, 26 august. Se anunță ploi, iar temperaturile scad

Cele mai multe hoteluri și pensiuni nu au fost afectate, spun autoritățile, pentru că multe au rezervoare proprii.

Iar problemele ar putea continua, în funcție de cât de mult va ploua la noapte. Județul Prahova este până mâine dimineață sub cod portocaliu de ploi abunente. Valeriu Ioniță, director tehnic Hidro Prahova: "Doar anumite localități au fost afectate. Azuga, parțial Bușteni, Sinaia. Situația poate să se sfârșească mâine, cel putin 12 ore să spunem, în jurul prânzului, dacă se mențin estimările de cod portocaliu, situația va continua." Abia când probele analizate vor arăta că apa este potabilă și nu există niciun pericol pentru oameni, sistemul de alimentare va reveni la normal.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult