Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Plimbarea cu baloanul cu aer cald, la mare căutare și în România. Pilot: „Merită încercat măcar o dată în viață”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Baloane cu aer cald se ridică în acest weekend peste păduri și văi, spre bucuria celor veniți să vadă spectacolul într-un sat din Mureș.  

În România, plimbarea cu balonul este din ce în ce mai căutată. Oferă senzații unice, amintiri pentru o viață și poate fi cadoul salvator dacă ați rămas fără inspirație.

Baloane viu colorate au umplut cerul din satul Câmpul Cetății, unde au venit piloți din toată lumea.

E un spectacol costisitor, dar pentru că bucură ochii și sufletul, numărul celor care și-au luat brevetul de pilot a tot crescut.

Dan Chiriac, pilot: „E o activitate relativ scumpă și complicată din punct de vedere logistic. Poți să fi cel mai bun pilot din lume, dacă nu ai echipă cu tine nu poți să scoți nici măcar balonul”.

Lorincz Miklos, organizator: „Noi suntem piloți care trebuie să facem școală exact ca și piloții de avioane. Ca să faci sportul acesta trebuie să ai foarte mult timp liber".

Citește și
balon cu aer cald
Aproape de tragedie: Doi turiști au fost răniți după o plimbare cu balonul cu aer cald în Egipt

Un tânăr din Covasna și-a lua brevetul în urmă cu trei ani și la scurt timp și-a cumpărat propriul balon cu aer cald.

Kovacs Gyula, pilot: „Primul zbor e ceva de neuitat. A fost un vis și s-a ivit de acolo să devenim piloți și eu și un coleg de al meu”.

Adi a făcut școala de piloți în Ungaria, iar de șapte ani nu pierde nicio ocazie să urce până la nori.

Adrian Gherman, pilot: „Am în jur de 100 de ore de zbor. Fiecare este diferit. Este o experință inedită. Merită să încerce fiecare om măcar o dată în viață zborul cu balonul".

La Câmpul Cetății au venit oameni din toată țara. Unii au privit spectacolul de jos, alții, mai norocoși, din apropierea norilor.

Turist: „E o senzație deosebită. Am vrut și înainte de pandemie să merg în Cappadocia. N-am reușit”.

Turist: „Am căutat special un eveniment de genul acesta în România pentru a sărbători ziua de naștere. Ne bucurăm de experiență. Era să ratăm momentul”.

Turist: „E prima dată, e ceva inedit”.

Într-o săptămână, un alt festival dedicat baloanelor cu aer cald va fi organizat la Târgul Secuiesc, în județul Covasna.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult