Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele 5 țări din lume care au mai rămas cu suprafață sălbatică neatinsă de evoluția industriei

Doar cinci țări ale lumii dețin ecosisteme aproape 100% naturale, neatinse de om, dar pentru a le proteja în continuare este nevoie de o susținere la nivel mondial.

Potrivit noilor cercetări, cinci țări din lume dețin zone sălbatice, neatinse de om și este nevoie de acțiuni urgente internaționale pentru a le proteja.

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland și Societatea pentru conservarea vieții sălbatice au elaborat pentru prima dată o hartă globală care stabilește ce țări dețin medii naturale lipsite de activitatea industrială.

Studiul UQ și WCS, publicat în revista Nature, identifică Australia, SUA, Brazilia, Rusia și Canada ca fiind cele cinci țări care dețin marea majoritate a ecosistemelor naturale rămase intacte la nivel mondial, scrie The Guardian.

Citește și
vulcan
Spectacol de lumini creat de erupția unui vulcan. Acest fenomen este extrem de rar. VIDEO

Datele exclud, însă, o zonă de sălbăticie neatinsă din Antarctica și zone din largul marilor, care nu sunt cuprinse în granițele vreunei țări.

Cercetătorii au descoperit că 77% din suprafața Pământului, cu excepția Antarcticii, și 85% din suprafața terestră din oceane au fost modificare de intervenția umană.

Cercetătorii trag un semnal de alarmă și declară că zonele sălbatice rămase ale planetei pot fi protejate ”numai dacă acest lucru este recunoscut în cadrul politicilor internaționale”. Ei cer o rezoluție internațională prin care toate ecosistemele intacte din lume să fie protejate în proporție de 100%.

”Toate națiunile trebuie să facă ceva să oprească industria în acele locuri”, susțin cercetătorii. Aceștia spun că cele 5 țări responsabile ar trebui să acționeze în primă fază pentru a proteja prin legislație națională și prin oferirea de stimulente interprinderilor care nu afectează natura.

John Robinson, vicepreședinte executiv pentru conservarea mondială a naturii, a declarat că salbaticia va fi asigurată la nivel mondial "dacă aceste națiuni vor avea un rol de conducere".

"Deja am pierdut atât de mult. Trebuie să înțelegem aceste oportunități pentru a salva sălbaticul, înainte de a dispărea pentru totdeauna", a spus el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult