Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Plajele, luate cu asalt de turiști în primul weekend de vară. Mai multe persoane, salvate în ultima clipă din marea agitată

Your browser doesn't support HTML5 video.

În primul weekend de vară, marea a fost extrem de agitată, așa că salvamarii au arborat steagul galben în Mamaia și pe cel roșu în Eforie Nord.

Unii turiști n-au înțeles pericolul și s-au luat la ceartă fără să realizeze că în același timp erau scoase la mal mai multe persoane salvate din apă în ultimul moment.

Pentru duminică, meteorologii anunță vreme schimbătoare, cu temperaturi ridicate și scurte reprize de ploaie la malul mării.

Un bărbat de 45 de ani s-a aventurat în valuri, deși în stațiunea Eforie Nord a fost arborat steagul roșu, semn că scăldatul este interzis. Salvamarii l-au tras la mal în ultima clipă, i-au acordat primul ajutor după care a fost transportat la spital. În total, numai sâmbătă, 19 turiști au trecut pe lângă moarte în Eforie, Costinești și Mamaia.

Salvamarii au fost în alertă din cauza valurilor foarte mari. Unii dintre turiști n-au sesizat pericolul, iar când au fost opriți să intre în apă a început scandalul.

Citește și
Salvamarii se luptă cu turiștii care își pun viața în pericol. „De ce trebuie să murim pentru dvs, ne puteţi răspunde?!”
Salvamarii se luptă cu turiștii care își pun viața în pericol. „De ce trebuie să murim pentru dumneavoastră?”
Salvamarii, suficienți pe tot litoralul

Marea este agitată și valurile au chiar și doi metri. Salvamarii au arborat steagul galben, asta înseamnă că în mare au voie doar înotătorii experimentați. Chiar și așa sunt foarte mulți turiști, dar și copii care fac baie.

Daniel Lopătaru, salvamar: „Am intervenit pentru a salva o mamă și fetița ei, au căzut de pe colac, le-au tras curenții în larg”.

În primul weekend de vară adevărată s-au umplut plajele mai ales ca în aer au fost 25 de grade Celsius. Salvamarii sunt suficienți pe tot litoralul, precizează autoritățile. Pentru duminică, meteorologii anunță vreme schimbătoare, cu temperaturi ridicate și scurte reprize de ploaie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult