Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Petre Daea combate abordările „apocaliptice” ale secetei și incendiilor: „auzi sirene, şi copiii în pântece se sperie"

Petre Daea acuză abordări „apocaliptice” ale secetei puternice și incendiilor care s-au manifestat în ultima perioadă, „când începe pe ecranul televizoarelor că ia foc lanul, că auzi sirene şi copiii în pântece se sperie".

"Nu e bine", a concluzionat ministrul agriculturii.

„Am văzut abordările acestea apocaliptice uneori, iertaţi-mă, pentru că sunt ministrul Agriculturii şi trebuie să introduc liniştea şi încrederea. Am văzut o serie întreagă de abordări din astea apocaliptice, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul, că auzi sirenele şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine”, a spus Petre Daea, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern. Întrebat despre faptul că fermierii susţin că seceta ar putea înjumătăţi producţia de porumb şi de floarea soarelui, ministrul Agriculturii a răspuns:

„Nu contrazic niciodată fermierii pentru că ei se referă la suprafeţele pe care le au în exploataţie. Nu-i contrazic şi sunt mereu aproape de ei. Nu-i contrazic pentru că aş face un deserviciu profesiei. Dar în teritoriul României situaţia este diferită de la o zonă la alta şi aţi văzut ce s-a întâmplat şi ce prognoze erau la cultura grâului. Avem trei judeţe, din toate celelalte, la cultura grâului care au probleme din acest punct de vedere, s-au înregistrat aceste situaţii deosebit de grele. E adevărat, pentru că aş ieşi din spaţiul realităţii dacă nu aş spune acest lucru, această secetă a pus mari probleme celor două culturi, mari probleme culturilor de prăşitoare de primăvară, înţelegând aici porumbul şi floarea soarelui. Le inventariem, comisiile inventariază această situaţie” a explicat Daea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult