Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei pentru a-și conduce pe ultimul drum monarhul supus și devotat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Funeraliile de stat au fost punctul culminant al revarsării impresionante de recunoștință din partea supușilor devotați ai Reginei Elisabetei a II-a.

 

Peste un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei pentru a-și conduce pe ultimul drum monarhul supus și devotat

Pentru a-și lua rămas bun de la monarhul cu o popularitate planetară, peste un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei. Nu a fost doar o zi solemnă și tristă, ci și o celebrarare a domniei record a suveranei, probabil cea mai cunoscută persoană din lume. Maniera în care regina Elisabeta a II-a s-a dedicat, în linişte şi fără să se plângă, îndatoririlor ei oficiale, chiar şi la o vârstă înaintată, i-a adus un respect profund în Marea Britanie şi în străinătate, chiar şi din partea republicanilor, care şi-ar dori ca monarhia să fie abolită.

De la arcul lui Wellington, dricul a străbătut cu viteză redusă drumul până la Windsor, în aplauzele mulțimii de pe traseu. Regele Charles al III-lea și restul familiei regale au urmat în limuzine mașina mortuară.

În jurul orei locale 15:00 a început a treia procesiunea a zilei pe Long Walk, o alee spectaculoasă care traversează domeniul până la castel. Pajul personal al reginei din ultimii 50 de ani a pășit chiar în fața dricului, mâhnit și pătruns de emoție.

Citește și
Windsor - 2
Cum arată capela de la Windsor, locul în care va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a | GALERIE FOTO

Drumul a fost înțesat de oameni care au avut astfel șansa de a-și lua rămas bun de la suverana lor. Cei mai iubiți câini corgi ai reginei, dar și calul favorit au salutat, în felul lor, cortegiul.

Cortegiul s-a oprit la Capela gotică St. Georges, aleasă în mod frecvent de familia regală pentru nunți, botezuri și funeralii. La ora locală 16:00 a început o slujbă religioasă în prezenţa a peste 800 de persoane, inclusiv angajați cu vechime ai casei regale.

Unde a fost adus sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei

Sicriul reginei a fost apoi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret. În timp ce sicriul era coborât în criptă, decanul de la Windsor a rostit un psalm, acompaniat de cimpoierul regal.

Binecuvântarea rostită de arhiepiscopul de Canterbury a fost urmată de imnul „God Save The King”. Bijutierul coroanei a îndepărtat Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, și le-a așezat pe altar. Pământul presărat pe sicriu a fost adus de la mausoleul regal de la Frogmore, iar pe lespedea de marmură a mormântului ei au fost gravate cuvintele: „Elisabeta a II-a, 1926-2022”. Sicriul prinţului Philipp va fi adus în criptă, lângă cel al reginei. Peste două ore și jumătate, parohul de la Windsor va oficia o slujbă de înmormântare privată, doar în prezența familiei regale.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult