Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pericol într-un cartier din Râmnicu Vâlcea. Un bărbat a spart o țeavă de gaze în timp ce efectua lucări agricole

Pompierii militari vâlceni intervin de aproape 24 de ore pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor într-un cartier din Râmnic.  

Un localnic a rupt cu un tractor o ţeavă de gaze în timp ce efectua lucrări agricole, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, a precizat că populaţia din zonă a fost avertizată de pericol prin mesaj Ro-Alert, iar un echipaj CBRN face periodic măsurători pentru a vedea nivelul de concentraţie a gazelor în aer, prima locuinţă fiind situată la aproximativ 25 de metri de locul în care s-a produs evenimentul.

"Ieri, în jurul orei 11, prin apel la 112, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor ca urmare a afectării unei ţevi de gaz de către un cetăţean care efectua lucrări agricole în municipiul Râmnicu Vâlcea, cartierul Căzăneşti.

Au intervenit forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi autospeciala CBRN.

Citește și
accident valcea
Accident spectaculos în Vâlcea. O maşină s-a răsturnat şi a rupt o ţeavă de alimentare cu gaze

Echipajele operative au evaluat zona, au asigurat şi au balizat perimetrul afectat la o distanţă de 50 de metri de ţeava de gaze afectată. De asemenea, au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în domeniul. Totodată, pentru informarea populaţiei din zonă, a fost transmis mesaj Ro-Alert.

În cursul nopţii au fost efectuate măsurători pentru a se depista dacă există vreun eventual pericol pentru cetăţenii din zonă. Măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor sunt asigurate permanent de o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul detaşamentului de pompieri Râmnicu Vâlcea, iar echipajul CBRN efectuează măsurători periodice", a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.

Albinaru a adăugat că se lucrează în continuare la punerea în siguranţă a instalaţiei ce ar fi de la o sondă de gaze abandonată, zonă urmând să rămână sub monitorizarea pompierilor până când nu va mai prezenta pericol pentru populaţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult