Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Percheziții la Institutul Fundeni. Angajaţi ar fi decontat ilegal medicamente foarte scumpe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Percheziții la unul dintre cele mai mari spitale din țară. Procurori și criminaliști au descins la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, după ce au primit informații că unele medicamente prescrise nu ajungeau în realitate la pacienți.

Procurorii, dar şi polițistii de la investigaţii criminale au ridicat mai multe documente din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Acuzaţiile sunt grave: înşelăciune, fraudă informatică şi fals intelectual. Cu alte cuvinte, potrivit unor surse judiciare, angajaţi de aici ar fi decontat ilegal medicamente foarte scumpe.

Medicamentele sunt din sfera gastro-intestinală. Procurorii susţin că există informaţii că, în noiembrie anul trecut, unele medicamente ar fi fost prescrise şi decontate, dar ele nu ar fi ajuns la pacienţi.

Cercetarea nu vizează deocamdată persoane, ci doar faptele. Nu se cunoaşte prejudiciul total, dar cel mai scump medicament costă peste 7.000 de lei flaconul, iar cel mai ieftin, 1.200 de lei.

Se pare că percheziţiile au loc la secţia de gastroenterologie. Conducerea Institutului Clinic Fundeni a refuzat să facă declaraţii, dar a emis un comunicat în care susţine că acțiunea procurorilor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 nu vizează unitatea medicală.

Citește și
Artistul Ioan Bolborea, care a realizat mai multe sculpturi pentru Primăria Capitalei, acuzat de înșelăciune
Artistul Ioan Bolborea, care a realizat mai multe sculpturi pentru Primăria Capitalei, acuzat de înșelăciune

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult