Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fotbaliști din Pucioasa, verificați de polițiști pentru vaccinare fictivă. Medicul este chiar soția antrenorului

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nouă anchetă penală readuce în discuție teoria vaccinarilor fictive împotriva Covid, fenomen extrem de periculos în contextul valului 4 al pandemiei.

10 fotbaliști de la un club din Pucioasa, județul Dâmbovița ar fi primit adeverințe că s-au imunizat cu serul Johnson&Johnson, dar în realitate nu s-ar fi vaccinat, spun polițiștii.

Medicul suspectat în acest caz este chiar soția antrenorului lor, care ar fi cedat rugăminților partenerului ei.

Polițiștii de la Investigarea criminalitățîi economice au descins dimineață în cabinetul medicului de familie, aflat în comuna Corbii Mari, la 80 de kilometri de Pucioasa, unde locuiesc sportivii.

Doctorița și asistenta susțin cu tărie că tinerii au fost vaccinați cu serul Johnson&Johnson.

Citește și
covid
Australia, ameninţată după redeschidere de un colaps al sistemului sanitar, avertizează medicii

Reporter: Sunt vaccinați?

Daniela Mitrea, medic de familie: Da, sigur.

Reporter: Câți, doamna doctor?

Medic: 13.

Reporter: Și de ce sunt percheziții?

Medic: A fost o sesizare.

Cifrele lor nu se potrivesc, totuși...

Reporter: Câți fobalisti au fost?

Asistentă medicală: 20, 20 și. Eu vaccinez. Domana doctor îi adăuga în platformă și le elibera adeverința.

Fotbaliștii aveau nevoie de adeverință de vaccinare pentru a participa la meciurile din Liga a treia. Unii dintre ei, spun anchetatorii, nu ar fi fost convinși de gravitatea bolii Covid și nu ar fi vrut să-și facă injecția de imunizare. Așa că antrenorul lor ar fi rugat-o pe soția lui să-i ajute.

Anchetatorii spun că băieții nici n-ar fi trecut prin cabinetul medical. „Acum orice e posibil, nu știm, dacă spunem, trebuie să și dovedim”, a declarat Ion Stoichiță, avocatul medicului. Percheziții au avut loc și la domiciliul soților Mitrea, ca și la clubul de fotbal din Pucioasa. Sportivii, antrenorul, medicul și asistenta, în total 13 oameni, au fost duși la audieri.

Alții folosesc adeverința de vaccinare că argument.

„Sunt vaccinat”, mărturisește un fotbalist.

Infracțiunile vizate în acest dosar sunt înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Prejudiciul material ar fi de 400 de lei, suma decontată ilegal la Casă de Asigurări de Sănătate, pentru presupusă vaccinare. Pericolul creat, în cazul în care acuzațiile se dovedesc a fi reale, este însă mult mai important, în contextul pandemiei.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au descins în această dimineaţă la cabinetul medicului de familie, aflat în comuna Corbii Mari, unde s-a înregistrat în sistem vaccinarea fotbaliştilor. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult