Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pelerinajul Sfintei Parascheva, la Iași, este în plină desfășurare. Peste 30.000 de credincioși s-au închinat până acum

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este în plină desfășurare pelerinajul Sfintei Parascheva, la Iași. În patru zile de pelerinaj au trecut să se închine peste 30.000 de credincioși. 

De luni, se remarcă mulți tineri printre pelerini și multe familii cu copii mici, mai ales că vremea este blândă. Măsurile impuse de situația tot mai gravă a pandemiei sunt respectate, în special, datorită voluntarilor care oferă tuturor măști sanitare și au grijă să organizeze mulțimea. Circa 400 de oameni sunt în preajma Catedralei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, așteptând să ajungă să se închine Sfintei Parascheva. Aproape toată lumea poartă corect masca sanitară și voluntarii îi organizează în așa fel încât credincioșii să păstreze distanța de un metru și jumătate între ei.

În weekend, Iași-ul a fost în carantină de noapte. De aceea, accesul pelerinilor după ora 20.00 a fost restricționat. Acum însă, lucrurile se desfășoară normal, fără incidente.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei: "Lumea e liniștită, e frumos afară. În weekend a fost un fost manager de la Boli Infecțioase, care a spus public că pelerinajul e bine organizat în condiții de siguranță sanitară."

Noaptea trecută, circa o sută de pelerini au venit să se roage Sfintei Parascheva.

Citește și
femeie Sf Parascheva
Mii de persoane, la racla Sfintei Parascheva, în prima zi de pelerinaj. „Racla aţi sărutat-o?”, „Da, normal”

Credincios: "Nu am pupat. Am atins și ne-am rugat în sinea noastră.”

Alții au rămas să se închine și au trecut pe sub baldachinul cu flori.

În Iași, incidența cazurilor de Covid a ajuns la 9,65 la mia de locuitori. Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva se încheie, vineri, pe 15 octombrie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult