Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedepse drastice pentru șoferii care vorbesc la telefon. Se vor aplica din 12 octombrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Surprinşi cu o mână pe telefon şi alta pe volan, mai mulţi şoferi din Ploieşti au fost joi traşi pe dreapta de poliţişti.

Cei găsiţi în neregulă au scăpat deocamdată doar cu o amendă contravenţională de 290 de lei fiecare şi au aflat că peste o lună şi jumătate gestul îi va costa mult mai mult. Iar noile sancţiuni se aplică şi bicicliştilor, motocicliştilor sau celor care conduc tractoare.

Din 12 octombrie, sancţiunea pentru acest gest va fi de 6-8 puncte amendă, adică între 870 şi 1.160 de lei şi 4 puncte de penalizare. Conducătorii auto care vorbeau la telefon au găsit repede scuze în fata poliţiştilor. „Cât de des folosiţi telefonul la..volan? Sau s-a întâmplat? S-a întâmplat. Aveţi şi sistem de hands free? Şi de ce nu îl folosiţi? S-a întâmplat.” Nu trebuie să fiţi prins neapărat vorbind la telefon ca să fiţi amendat. E suficient să fiţi văzuţi doar cu telefonul în mână. Legea spune clar: este interzisă folosirea oricărui dispozitiv mobil cu funcţii de înregistrare sau redare text, foto sau video, precum telefoanele, tabletele sau aparatele foto.

Subinspector Adrian Plăcintă, Poliţia Rutieră Ploieşti: „Au fost tot mai multe accidente care au avut ca regulă încălcată aceasta prevedere. Conducătorii auto uită să fie atenţi la regulile şi la indicatoarele rutiere îşi pierd concentrarea şi tot timpul pot apărea evenimente neprevăzute. O traversare, un copil, un autovehicul care pătrunde regulamentar.”

Dacă mai faceţi şi altă greşeală de circulaţie în timp ce folosiţi mobilul, veţi rămâne fără permis pentru 30 de zile.

Citește și
Tomorrowland
Razie la un Tomorrowland, festival cu 400.000 de participanți. O persoană a murit

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult