Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedeapsă record pentru românul care a ucis o familie întreagă de cetățeni spanioli. A adormit la volan și i-a lovit frontal

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 63 de ani din Gorj a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce, în decembrie anul trecut, a provocat un accident rutier în județul Sibiu, în care au murit patru oameni, toți cetățeni spanioli.

Fapta a fost încadrată ca omor calificat, pentru că șoferul vinovat, deși se știa extrem de obosit, mergea cu viteză și a făcut o depășire interzisă.

Pe parcursul procesului, șoferul nu și-a recunoscut vina. Totuși, procurorii au arătat că bărbatul venea din Germania și că pe drum, ațipise de mai multe ori la volan.

I-a transmis partenerei sale, pe Whatsapp, că - pentru a nu adormi - se lovește cu capul de tetieră, dă drumul la muzică, urlă și își masează picioarele amorțite. În județul Sibiu, a depășit pe linie continuă un tir, apoi nu și-a mai dat seama pe ce sens se află, și a lovit frontal o mașină care rula cu 40 de kilometri pe oră.

În aceasta se aflau două tinere, de 16 și 21 de ani, din Spania, și părinții lor. Fiica cea mare, studentă, era în România cu un program Erasmus, iar restul familiei venise la ea. Mezina a fost singura care a supraviețuit, dar pentru puțin timp.

Citește și
Miruna Pascu, Vlad Pascu
A început ”Operațiunea Hidra” împotriva traficanților de droguri. Mama lui Vlad Pascu, șoferul drogat, a fost reținută

După ce a intrat în moarte cerebrală, frații ei au hotărât să îi doneze organele. Rinichii și ficatul au ajuns la bolnavi din România, în timp ce inima a plecat în Germania, iar plămânii în Elveția, pentru ca aici nu s-au găsit pacienți compatibili. Rudele victimelor vor primi daune morale de peste 800.000 de euro. Sentința nu este definitivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult