Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patriarhul Kiril: Doar religia poate învinge terorismul

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, susține că religia este singura modalitate prin care terorismul și radicalismul pot fi combătute.

Kiril al Moscovei a lăudat, în cadrul unei vizite în Albania, țară majoritar musulmană, eforturile clericilor pentru a combate extremismul, informează Newsweek.

„Nu văd nicio altă metodă prin care să combatem baza ideologică a radicalismului și terorismului cu excepția uneia religioase. Dacă adepții radicalismului se folosesc de adevăruri religioase pentru a-și motiva acțiunile extremiste, atunci doar religia va reuși să învingă asta”, a spus patriarhul Kiril, conform agenției RIA Novosti, fără să facă referiri specifice la anumite grupări teroriste.

În acest context, el i-a învinuit pe cei care „interpretează greșit” doctrinele religioase, ca să câștige adepți în rândul grupărilor extremiste.

Doar 7% din populația Albaniei este creștin ortodoxă, conform Radio Europa Liberă. Potrivit sursei citate, Biserica Rusă a devenit un instrument pentru a propaga mesajele Moscovei în Balcani. Albania este una dintre puținele țări europene cu o majoritate musulmană în care radicalismul nu a prins rădăcini.

Citește și
patriarhul Kiril al Rusiei in CUba
Avertismentul patriarhului Kiril: „Intrăm într-o perioadă critică. Semnalele apocalipsei se văd cu ochiul liber”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult