Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Părinții atacatorului din Sydney, despre motivul care a dus la tragedie. „Își dorea o prietenă. Era frustrat”

Părinții bărbatului care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney, într-un centru comercial spun că le pare „extrem de rău” pentru rudele victimelor și explică care ar fi fost motivul atacului.  

Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a provocat panică în complexul aglomerat Westfield Bondi Junction, sâmbătă, când a început să înjunghie oamenii cu un cuţit.

Tatăl atacatorului, Andrew Cauchi a declarat că are „inima frântă" pentru victime și că îi pare „extrem de rău". Bărbatul în vârstă de 76 de ani a adăuga că a fost sluga fiului său după ce a aflat că el are o boală mintală, scrie Sky News.

„El este fiul meu. Și eu iubesc un monstru - pentru voi, el este un monstru. Pentru mine, era un băiat foarte bolnav", a spus bărbatul.

Tatăl atacatorului a sugerat că motivul pentru care fiul său - care suferea de schizofrenie - ar fi putut viza femeile a fost pentru că „își dorea o prietenă".

Citește și
politia, Sydney, Australia
Încă un atac cu cuțitul în Sydney. Un episcop a fost înjunghiat în timp ce ținea o slujbă. Lumea a fugit îngrozită

„Nu avea aptitudini sociale și era frustrat până peste cap", a spus el.

Soția sa, Michele Cauchi, a declarat, de asemenea, reporterilor: „Acesta este coșmarul absolut al părinților, atunci când au un copil cu o boală mintală, că se poate întâmpla așa ceva. Și inima mea este alături de oamenii pe care fiul nostru i-a rănit. Dacă ar fi fost în deplinătatea facultăților mintale, ar fi fost absolut devastat de ceea ce a făcut. Dar este evident că nu era în deplinătatea facultăților mintale. Cumva, avea un atac psihotic și pierduse contactul cu realitatea”.

Atacatorul a fost împușcat și ucis de un ofițer după ce a înjunghiat mortal șase persoane - cinci femei și un bărbat - și a rănit alte câteva persoane, inclusiv un bebeluș de nouă luni.

Şeful poliţiei din New South Wales a declarat pentru postul australian ABC News că este "evident" că atacatorul s-a concentrat asupra femeilor.

Bărbatul ucis a fost agentul de securitate Faraz Tahir, în vârstă de 30 de ani, care a încercat să intervină în timpul atacului. El era un refugiat care se afla în Australia "doar de puţin timp", a declarat luni premierul Anthony Albanese la radio Triple M.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult