Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parada de la Arcul de Triumf. Care a fost momentul culminant la defilarea de 1 Decembrie

Your browser doesn't support HTML5 video.

În București, militarii au onorat printr-o defilare spectaculoasă cei 105 ani care au trecut de la Marea Unire. Peste 100.000 de oameni i-au admirat la Arcul de Triumf.

La paradă, au participat 2.400 de militari români și 250 străini, cu peste 170 de mașini, tancuri, avioane sau elicoptere moderne.

Parada a început cu momentul solemn al intonării imnului, în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Detașamentele au intrat în Piața Arcului de Triumf pe cel mai cunoscut cântec militar românesc, „Treceți Batalioane Române Carpații”. Au urmat apoi forțele terestre, forțele navale, luptătorii SIAS și militarii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Toate privirile s-au ridicat spre cer în momentul în care și-au făcut apariția nouă aparate de vânătoare F16 dar și cele două aeronave Taiphoon trimise de Germania. Au urmat elicopterele Black Hawk - intrate în dotarea celor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citește și
parada, 1 decembrie, armata,soldati
VIDEO. Cine e tânăra care a condus un transportor blindat Piranha 5 la parada militară din Capitală, sub ochii lui Iohannis

Punctul culminant au fost noile transportoare blindate fabricate în Statele Unite.

În încheiere, dinspre Piața Presei spre Arcul de Triumf a defilat, în lung de linie, blocul de paradă al Ministerului de Interne.

Și în orașul Unirii, Alba Iulia, a fost pregătit un spectacol cu confetti tricolore. Acolo, peste o mie de militari au bătut pasul de defilare în fața a zeci de mii de oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult