Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pandemia a schimbat lucrurile în orașul lui Moș Crăciun. Vor fi cu 90% mai puțini turiști în Rovaniemi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi se dă startul sezonului de sărbători de iarnă în Laponia, însă oraşul lui Moș Crăciun nu este la fel de animat ca în anii trecuți.

Pandemia a redus numărul oaspeților cu aproape 90%. Totuși, Moşul ține să ne încurajeze şi ne transmite tuturor că magia Crăciunului va cuprinde, negreşit, toate casele.

Unele lucruri nu se schimbă niciodată. În aceste zile, Moş Crăciun abia îşi mai vede capul de treabă în satul lui din Laponia, aproape de Cercul Polar. Spiriduşii îl ajută să umple desagile cu daruri.

Moş Crăciun: „Lista copiilor cuminți este una foarte lungă, în schimb, cea a adulților cuminți e ceva mai mică. Cei care ați fost ceva mai neascultători, anul acesta mai aveți câteva zile la dispoziție să îndreptați lucrurile."

În fiecare an, cam o jumătate de milion de vizitatori din toată lumea ajungeau la Rovaniemi, satul lui Moş Crăciun din Finlanda. Şi 50 – 60.000 rămâneau cel puţin o noapte acolo, în timpul sezonului sărbătorilor. Anul acesta, conform estimărilor, numărul turiştilor va fi cu 90% mai mic, din cauza restricţiilor de călătorie impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Citește și
Moș Crăciun a vizitat copii din toată țara. Cum au așteptat micuții cadourile
Moș Crăciun a vizitat copii din toată țara. Cum au așteptat micuții cadourile

Sanna Kärkkäinen, director executiv Visit Rovaniemi: „Dacă e să estimăm pierderile financiare în ceea ce privește turismul din Rovaniemi, cred că suma se ridică undeva la 200 de milioane de euro”.

Oricum, pentru fiecare atracţie turistică din Rovaniemi, a fost limitat numărul oaspeţilor. Şi, peste tot, trebuie menţinută distanţarea fizică.

Pentru cei care vor reuși totuși să ajungă anul acesta în satul lui Moș Crăciun, atmosfera va fi un pic diferită. Pentru fiecare atracţie numărul oaspeţilor a fost limitat și mai peste tot distanţarea fizică trebuie respectată.

Însă, toţi copii mici şi mari, toţi cei care au suflet de copil, trebuie să ştie: Nimic nu-l va opri pe Moş Crăciun să facă ocolul lumii în noaptea magică, și să treacă pe la fiecare.

Moş Crăciun: „Crăciunul acesta avem nevoie, mai mult ca niciodată, de acea atmosferă magică. Și știți cum putem obține această magie a Crăciunului? Trebuie să gândim pozitiv! Asta face Crăciunul să fie magic”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult