Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În ciuda vremii friguroase, românii şi-au continuat pelerinajul la Catedrala Naţională

Your browser doesn't support HTML5 video.

A treia zi de pelerinaj la Catedrala Naţională şi chiar dacă în Bucureşti este extrem de frig, mii de credincioşi vor cu orice preţ să viziteze lăcaşul de cult şi să se roage în altar.

Catapeteasma impunătoare, îmbrăcată în mozaic, este rezultatul unei munci titanice, a zeci de pictori. 

De mai bine de 60 de ore, curtea Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti este plină de oameni. Credincioşi sau simpli curioşi, începând de duminică, au venit în continuu şi s-au alăturat cozii care acum se întinde până la Bulevardul Ion C. Brătianu. Practic, curtea catedralei a fost împrejmuită.

Câteva mii de oameni aşteaptă de mai bine de şapte ore să se închine în altar dar să şi vadă icoanele în faţa cărora, spun ei, "trăiesc o emoţie copleşitoare".

Citește și
catedrala mantuirii neamului
Credincios, despre Catedrală: ”Noi nu realizăm ce avem acum”

Afară este mult mai rece, vremea este mult mai aspră decât luni, iar în noaptea de marţi spre miercuri vor veni ninsorile. Acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să se aşeze la coadă.

Biserica rămâne deschisă până joi, la ora 15:00, când se vor face pregătiri în interior în ajun de Hram. Iar Vineri, de Sfântul Apostol Andrei (Ocrotitorul României) la Sfânta Liturghie va sluji, alături de Patriarhul Daniel, şi Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Sâmbătă, de ziua Naţională, cei doi vor fi la Alba Iulia. La Bucureşti, la Catedrala Naţională, accesul credincioşilor va fi permis până vineri, la ora 12.00, apoi vor continua lucrările pe şantierul lăcaşului de cult. Lăcaşul este finalizat în proporţie de 90%, mai fiind de munca inclusiv la catapeteasma.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult