Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pacienții COVID de la Spitalul de psihiatrie din Sibiu, mutați în containere. Clădirea este din 1898

Pacienții cu COVID de la spitalul de psihiatrie din Sibiu au fost mutați în containere în exteriorul clădirii, pentru ca aripa spitalului unde se aflau să intre în proces de reabilitare.

 

Consiliul Județean a dispus transferul acestora în pavilioane modulare.

„În vederea organizării şantierului şi a începerii lucrărilor de reabilitare a clădirii, managementul spitalului a asigurat transferul şi preluarea pacienţilor psihiatrici diagnosticaţi cu COVID-19 în cadrul unor pavilioane modulare (containere), unde în prezent sunt internate 14 persoane, capacitatea maximă de cazare fiind de 23", a precizat Consilul județean Sibiu într-un comunicat, preluat de Agerpres.

Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie din Sibiu, vizat de lucrările de reabilitare, a găzduit, înainte de martie 2020, secţia de Gerontopsihiatrie, iar odată cu pandemia de COVID-19, conducerea spitalului a decis ca această clădire să fie destinată pacienţilor psihiatrici confirmaţi cu COVID-19.

Citește și
Încă doi pacienți din salonul ATI ars la Piatra Neamț au murit. Care este starea medicului Cătălin Denciu
Asociația Dăruiește Viață va construi un al doilea spital Covid, la Piatra Neamț, în locul secției ATI care a ars

Conform CJ Sibiu, clădirea respectivă datează din anul 1898, iar reabilitarea şi renovarea acesteia beneficiază de un proiect cu fonduri europene, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o finanţare de 4.130.026, 88 lei cu TVA, din care contribuţia proprie a CJ este de 2% din valoarea totală eligibilă, respectiv 82.600,54 lei cu TVA.

Transformarea prin care va trece Pavilionul IV al Spitalului de Psihiatrie în vederea eficientizării energetice constă în lucrări de consolidare a clădirii; finisaje interioare: pardoseli, pereţi şi tavane, tâmplărie exterioară, tâmplărie interioară; finisaje exterioare; înlocuirea acoperişului şi a învelitoarei (termoizolarea); înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare; racordarea la reţeaua de gaz şi centrală proprie.

Conform contractului de lucrări, încheiat în luna noiembrie 2020 cu constructorul SC NV CONST SRL, termenul de realizare este de 10 luni de la data emiterii ordinului de începere. Valoarea contractului de lucrări este de 2.844.310,15 lei fără TVA.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult