Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ororile la care și-a supus un bărbat din Suceava cei șase copii timp de mai mulți ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat din județul Suceava este cercetat de procurorii DIICOT, după ce și-a exploatat prin muncă cei șase copii, în ultimii ani. Victimele au acum între 8 și 21 ani.

Anchetatorii spun că bărbatul îi obliga să lucreze atât la o ferma de măgari a familiei, cât și pentru o fabrică de cauciucuri, pentru a obțina bani de pe urma lor. Se întâmpla din zori până în puterea nopții, indiferent de vreme. Toți copiii au ajuns acum în grija statului.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Familia din comuna Grănicești a întrat în atenția autorităților încă din 2010. În timp, au început să apară suspiciunile vizavi de comportamentul părinților. Acesștia și-a făcut o fermă de măgari, iar cei mici puteai fi văzuți de trecători cerând câte un leu, pentru fotografii cu animalele.

Copiii erau puși la muncă atât acasă, cât și la o fabrică de cauciucuri din județ. În 2016 și 2019, minorii au fost luați din familie de către cei de la Asistența Socială. La cererea părințiilor, instanța a decis ca ei să revină în familie, de fiecare dată.

Anul acesta, obosită și ajunsă la capătul răbdării, una dintre fete, în vârstă de 14 ani, a fugit la asistenții sociali și le-a povestit din nou chinul de acasă. Și de această dată minorii au fost luați de lângă părinți.

Sabina Doroftei, Șef serviciu regim de urgență DGASPC Suceava: “Ne-a semnalat că este abuzată fizic și emoțional și exploatată prin muncă de părinții săi. Era pusă să muncească la ferma părinților împreună cu frații, era trezită dis de dimineață și apoi pleca la școală. Uneori pleca, alteori nu, că nu dădea randament. Toți minorii erau abuzați fizic și emoțional.”

Mihai Moroșanu, asistent social în comună: “(Reporter: Mergeau la școală?) Mergeau, dar erau obosiți. Înainte de 2010, era o fabrică de cauciucuri și tatăl a făcut contract îi aducea acasă reziduri de cauciuc și ei sortau.”

Părinții susțin că nu își abuzează copiii.

Femeie: “Am vorbit cu fata cea mare, a prins un moment când nu erau părinții acasă și mi-a spus că părinții nu îi dau voie, îi interziceau să vorbească cu noi, să nu se plângă. Dar noi vedeam. O punea la cărat pietroaie din apa Sucevei. Voiau câștig maxim fără să facă efort”.

Tatăl copiilor a fost reținut până vineri pentru trafic de persoane și rele tratamente aplicate minorului. Acum este cercetat sub control judiciar.

Bărbat: “Îi punea la muncă, la treabă, la vale, la măgari. Și dincoace, el aducea piatra, el stătea, copii munceau. Îi punea la treabă, striga la ei, țipa.” Femeie: “El vrea să îi aducă că nu are cine să îngrijească măgarii și ei plâng că nu vor”.

Deocamdată, anchetatorii nu s-au îndreptat cu acuzații și asupra mamei copiilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult