Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Operațiune fără precedent de luni, în România: 140.000 de porci vor fi uciși

Your browser doesn't support HTML5 video.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în cea mai mare fermă din România și a doua ca mărime din Europa, aflată în Brăila.

140.000 de porci vor fi uciși începând de luni. Sute de oameni, angajaţi ai fermei, vor rămâne fără locuri de muncă. Și nimeni nu știe cum își vor întreține familiile.

George Paladi, prefectul judeţului Brăila: "Avem confirmarea pestei porcine africane în a doua mare exploataţie comercială din Brăila, avem analiza venită de la Bucureşti."

Este anunţul care a îngropat într-o clipă ferma de 140 de mii de porci din judeţul Brăila, unde virusul pestei porcine face ravagii. Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti a confirmat prezența bolii.

Criza pestei porcine africane capătă proporţiile unui adevărat dezastru în judeţul Brăila. Numai ca să sacrifice toţi cei 140 de mii de porci, muncitorii vor avea nevoie de mai multe săptămâni.

Citește și
porci
Pesta a scăpat de sub control. Ar putea urma un masacru în a doua mare fermă din Europa

Pagubele se ridică la zeci de milioane de euro. După ce vor fi ucise animalele, încă 250 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă. Asta pe lângă alţi 150 de angajaţi de la o altă fermă, care au fost anunţaţi că vor intra în şomaj.

Localnic: "Vai de mama lor, ce să facă? Stă acasă. Copiii la şcoală, la una, la alta. Șade acasă, ce să facă?"

Localnic: "Îi dă afară. Asta-i treaba! Noi suntem bătrâni, pensionari, e altă treabă. Dar ei, săracii, moare de foame."

Autorităţile mai au o problemă. Niciodată nu au fost ucişi atât de mulţi porci deodată. Unii vor fi incineraţi, alţii, îngropaţi.

Gicu Drăgan, director DSV Brăila: "S-au identificat locurile respective, unde vor fi îngropaţi. Se vor şi incinera, pentru că aceste ferme sunt dotate, deci nu se pune problema, au fiecare incinerator propriu."

Situaţia este gravă în toată ţara. În fiecare zi creşte numărul animalelor bolnave şi s-a ajuns la aproape 750 de focare în zece judeţe din ţară.

Cu tot cu animalele din fermele din Brăila, numărul porcilor ucişi va ajunge la aproape 300 de mii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult