Modifica setarile cookie
Toate categoriile

OMS a denumit noua variantă de coronavirus Omicron

Organizația Mondială a Sănătății a numit oficial noua variantă de coronavirus B.1.1.529 Omicron.

Un grup consultativ din organizație a recomandat ca aceasta să fie declarată o variantă de “îngrijorare”, cel mai ridicat grad de risc.

Într-o declarație, OMS a spus că dovezile preliminare sugerează că cea mai recentă variantă prezintă un „risc mai mare de reinfecție decât alte variante”, notează The Guardian.

“Prima infecție confirmată cunoscută cu B.1.1.529 a fost dintr-un specimen recoltat la 9 noiembrie 2021. Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare. Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de reinfecție cu această variantă, în comparație cu alte variante îngrijorătoare. Numărul cazurilor acestei variante pare să fie în creștere în aproape toate provinciile din Africa de Sud “, a transmis OMS.

Amintim că statele UE au convenit să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa de Sud.  Statelor membre li se solicită să testeze şi să plaseze în carantină toţi pasagerii sosiţi din această regiune, a transmis președinția slovenă a UE pe Twitter.

Citește și
tulpina noua europa covid
Noua tulpină a ajuns în Europa. România riscă încă 70.000 de decese din cauza ratei foarte mici de vaccinare

Apoi, Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a confirmat că statele UE sunt de acord să introducă restricțiile. 

Ministrul sud-african al sănătății, Joe Phaahla, a spus că studiile preliminare sugerează că noua variantă B.1.1.529 ar putea fi mai transmisibilă, dar decizia anumitor țări de a impune restricții de călătorie este „nejustificată”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult