Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul site închis la cererea Guvernului României. Articolul considerat "alarmist"

După ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat miercuri după-amiază că a propus dezactivarea site-ul „stiridemoment.ro”, astăzi dimineață platforma de știri nu mai era online.

GCS a anunțat ieri: „Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis către ANCOM, astăzi (n.r. ieri), 18 martie 2020, propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro. Propunerea este întemeiată în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial numărul 195/2020”. În urma unei analize, Grupul de Comunicare Strategică a constatat că site-ul respectiv selectează și preia trunchiat declarații și informații, pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panică.

Titlurile sunt fie complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de autorități.

„Site-ul stiridemoment.ro nu are identitate și nu au fost identificate persoane de contact”, a precizat ieri Grupul de comunicare strategică.

Un exemplu concret este articolul din 15 martie cu titlul „Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl. Pe lângă faptul că reprezentanții companiilor în cauză au infirmat această informație, titlul materialului nu are legătură cu ceea ce se prezintă în articol – și anume declarația lui Dan Șucu, proprietar al unui grup din industria mobilei.

Citește și
coronavirus
Coronavirus: Analiza cazurilor confirmate de infecție cu Covid 19 din România

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult