Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Oameni de vânzare”. Campanie Știrile PRO TV despre traficul de carne vie și exploatarea sexuală

Your browser doesn't support HTML5 video.

De luni, 28 octombrie, veți putea vedea în fiecare seară la Știrile Pro TV de la ora 19:00 câte un episod dintr-o cutremurătoare serie de reportaje despre traficul de carne vie și exploatarea sexuală.

În această campanie vor fi difuzate mărturii uimitoare, multe filmări cu camera ascunsă, dar și halucinante detalii - interceptări video din dosare importante.

Toate acestea arată modul în care acționează rețelele transfrontaliere de trafic de persoane, rețele bine organizate, care "livrează" fete, unele minore, din România către țările din Vest.

”Filmez de ceva timp la acest subiect, care, vă spun sincer, că și pe mine m-a surprins, cu toată experiența mea în investigație jurnalistică.” - spune jurnalistul Rareș Năstase.

Citește și
judetul Olt
Radiografia județului Olt: incompetență și corupție. Politicienii care sfidează alegătorii

De asemenea, ediția din 3 noiembrie a emisiunii ”România, te iubesc!” de la Pro TV va fi dedicată acestui subiect.

”Da, România "livrează" sistematic fete tinere către țările din Vest și veți vedea cum acționează rețelele tranfrontaliere, care e drumul victimelor și cât de greu este să destructurezi aceste rețele. Da, multe dintre copile sunt minore și ajung cu mult prea multă ușurință în Occident, fără voia părinților de cele mai multe ori, și veți vedea cum sunt trecute frontieră.

Da, există numeroase constrângeri, nu neapărat fizice, și veți află în ce împrejurări ajung aceste fete să își vândă trupul, departe de casă. Da, sunt mulți părinți disperați care nu știu cum să își mai scoată fiicele din ghearele unor grupări mafiote care acționează cu dubios de multă lejeritate. Da, există dosare în care se vorberste inclusiv despre angajați din poliție.

Și uite așa ajunge România să fie de ani de zile pe primul loc în Europa în privința traficului de persoane. 7 din 10 fete traficate în străinătate provin din țară noastră, conform statisticilor europene. Un fenomen trist și dureros, care ia amploare” - a scris pe pagina sa de Facebook Rareș Năstase. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult