Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O tânără din Bistrița-Năsăud, care nu știa că este însărcinată cu gemeni, a născut în drum spre spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Intervenție cu mari emoții la Bistrița-Năsăud! O tânără însărcinată, dar care nu știa că are gemeni, a chemat un echipaj medical să o ducă la spital, pentru că avea contracții.

Pe drum, însă, lucrurile s-au precipitat și cei doi bebeluși, o fetiță și un băiețel, au venit pe lume înainte ca ambulanța să ajungă la destinație. Atât bebelușii, cât și mama lor se simt bine, spun medicii. Femeia de 24 de ani, din comuna Budești, a sunat dimineață la 112 după ajutor, spunând că se apropie momentul să nască și că are dureri foarte mari. Un echipaj de prim ajutor, format din trei paramedici, s-a îndreptat spre ea, dar imediat ce salvatorii și-au dat seama că este un caz mai dificil, au solicitat ajutorul serviciul de ambulanță.

Ovidiu Rașca, paramedic ISU Bistrița-Năsăud: „Am monitorizat-o rapid și ne-am pornit la întâmpinare cu ambulanța care venea, iar după circa 20 de minute, mama a spus că nu mai poate și au început contracțiile mai puternice, ne-am întânit cu ambulanța și la câteva minute s-a născut primul copil." Nimeni nu știa, însă, că femeia are gemeni. În scurt vreme, a apărut pe lume și cel de-al doilea prunc, o fetiță.

Maria Zegrean, asistent SAJ Bistrița-Năsăud: „După toate semnele ne-am dat seama că va fi încă unul. Ne-am completat foarte bine cu echipajul de prim ajutor, a fost bine că am fost mai mulți. Al doilea bebeluș s-a născut chiar în curtea spitalului, după 40 de minute de la primul." Gheorghe Șorobetea, ambulanțier SAJ Bistrița-Năsăud: „A venit al doilea pe lume, fetița, primul a fost băiat.” Reporter: Cum a fost?

Alexandru Sabău, paramedic ISU Bistrița-Năsăud: „În primul rând, cu emoție, că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva și nu se potrivește teoria cu practica." Paul Muntean, paramedic ISU Bistrița-Năsăud: „A fost totul ok, a fost un caz de succes.” Gemenii, de peste 2 kg greutate fiecare, și-au primit și numele, Daniel și Daniela.

Citește și
nou nascut
O suceveancă a născut, apoi și-a pus copilul în mașina de spălat. Cum a ieșit la iveală fapta femeii

Camelia Strungari, purtător de cuvânt al spitalului județen Bistrița: „Se află în acest moment în secția de neonoatologie a spitalului clinic județean de urgență Bistrița. Starea lor de sănătate este bună, tolerează alimentația și sunt echilibrați hemodinamic și respirator.” Tânăra mămică mai are acasă 5 copii, inclusiv o altă pereche de gemeni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult