Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei persoane au fost reținute în cazul postlicealei din Reghin care elibera diplome false de asistenți medicali

Your browser doesn't support HTML5 video.

După aproape 24 de ore de percheziții și audieri în dosarul deschis în Reghin, județul Mureș, trei persoane au fost reținute, iar alte trei au fost puse sub control judiciar.  

Vorbim despre cazul diplomelor false de asistenți medicali eliberate unor cetățeni italieni de o școală sanitară postliceală privată.

La școala postliceală din Reghin, perchezițiile s-au terminat aproape la miezul nopții. Procurorii au plecat de aici cu documente, inclusiv lucrări de diplomă și certificate de absolvire a instituției de învățământ, pentru a fi atent verificate.

După audieri, trei persoane cu vârste cuprinse între 39 și 58 de ani au fost reținute. Surse din anchetă spun că printre cei reținuti care urmează să ajungă în fața magistraților cu propunere de arestare ar fi și cetățeanul italian care ar fi coordonat întreaga rețea.

Italienii plăteau 9.000 de euro pentru 3 ani de școală, dar nu veneau în România și nici nu știau româna

Totul ar fi plecat de la suspiciunile pe care le-au avut cei de la Ordinul Asistenților în momentul în care mai mulți tineri italieni ar fi venit să solicite documente în baza diplomelor de absolvire primite de la Școala Postliceală din Reghin.

Citește și
Doi inspectori de la ANAF, judecați pentru promovare cu diplome de licență considerate false. Au fost descoperiți întâmplător
Ce i-a dat de gol pe inspectorii ANAF cu diplome false, care voiau transferul la Antifraudă. Ce a căutat unul pe Google

Tot potrivit surselor judiciare, studenții italieni ar fi plătit o taxă de 9.000 de euro pentru trei ani de școlarizare, însă de cele mai multe ori cursanții nu veneau în țară pentru a participa la cursuri și nici nu știau limba română.

În cursul verificărilor făcute la sediul școlii din Reghin, anchetatorii au întâlnit alți 6 italieni la sediu. Acum și aceștia sunt audiați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult