Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O fetiță de 6 ani a căzut din telescaun, la Sinaia. Care este starea ei

Your browser doesn't support HTML5 video.

O fetiță de numai 6 ani din Sinaia a căzut, vineri dimineața, din telescaunul de pe pârtia Valea Soarelui. Copila, membră a unui club sportiv, era la un antrenament de schi când s-a petrecut incidentul.

 

Totul s-a întâmplat în jurul orei 11, la puțin timp după ce fetița a urcat în telescaun alături de o prietenă de-a ei, membră la același club, și un adult - un turist. Într-un moment de neatenție cel mai probabil, copila a alunecat pe sub bara de protecție care era trasă și nu a mai apucat să se prindă cu mâinile de aceasta.

A fost clipa în care care a căzut 7-8 metri, potrivit salvamontiștilor. Foarte repede, în numai 4 minute, salvatorii au ajuns la fața locului și au preluat-o pe fata care în acel moment era extrem de speriată, dar era conștientă și a cooperat cu echipa care venise să o ajute.

 

Citește și
Operațiune de salvare a Salvamont
Patru bărbaţi s-au rătăcit duminică seară în munţii Bucegi. Au fost găsiți de salvamontiști
Marea ei șansă a fost zăpada moale

 

A fost dusă cu un snowmobil la Cota 1400 la cabinetul salvamont unde a primit primele îngrijiri.

De aici a fost transportată cu un elicopter la spitalul din Târgu Mureș pentru investigații suplimentare. În aceste momente, este în salon, mănâncă și se joacă, deci starea ei este una bună, din fericire.

Marea ei șansă, spun salvamontiștii, a fost că zăpada moale, pentru că a fost o zi însorită, i-a atenuat căderea și a contat și faptul că era echipată corespunzător și purta cască de protecție.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult