Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie de 96 de ani din Coreea de Sud s-a vindecat de coronavirus

O femeie în vârstă de 96 de ani din Coreea de Sud a devenit cel mai în vârstă pacient din țară care s-a recuperat complet după ce a fost infectată cu noul coronavirus, transmite CNN.

Femeia, din județul Cheongdo, provincia Gyeongsang de Nord, Coreea de Sud, identificată drept doamna Hwang, a fost declarată complet recuperată miercuri.

Județul Cheongdo este aproape de sudul orașului Daegu, unde sunt concentrate cele mai multe cazuri de coronavirus din țară.

Hwang fusese diagnosticată cu coronavirus pe 13 martie și a primit tratament intensiv la clinica publică Pohang, est de Daegu.

Acum se află sub autocarantină în casa sa din Cheongdo, unde locuiește cu fiul ei.

Citește și
coronavirus
Coronavirus România 26 martie, LIVE UPDATE. Șase decese anunțate astăzi, bilanțul total ajunge la 23 de morți

Autorităţile din Coreea de Sud au înăsprit regulile de intrare pentru cei care vin din ţări puternic afectate de pandemie, fiind supuşi unei carantine obligatorii de două săptămâni, însă cel puţin 11 persoane au încălcat regulile de autoizolare în perioada 13-24 martie, a precizat Ministerul Sănătăţii, fără a menţiona naţionalităţile lor.

Coreea de Sud a raportat joi 104 noi cazuri de coronavirus, având pentru a doua zi la rând mai multe cazuri importate decât cele interne, conform Centrului Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Numărul total al cazurilor a ajuns la 9.241, iar bilanţul deceselor a urcat la 142, de la cele 126 anunţate miercuri.

Și în Italia s-a vindecat de coronavirus un bărbat de 100 de ani. Acesta a fost externat miercuri seară dintr-un spital din oraşul Rimini, situat pe coasta Mării Adriatice, a declarat joi pentru AFP viceprimarul localităţii, Gloria Lisi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult