Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O familie din Bacău și-a pierdut agoniseala de-o viață. 24 de pompieri au luptat cu flăcările

Your browser doesn't support HTML5 video.

Munca de o viață a unei familii din Slănic Moldova s-a făcut scrum în mai puţin de două ore, în urma unui incendiu puternic.

Alarma a fost dată de vecinii speriați de flăcările înalte, provocate, cel mai probabil, de un scurtcircuit. Întreaga gospodărie a ars din temelii, iar pagubele se ridică la multe zeci de mii de euro.

Speriaţi de flăcările înainte care le ameninţau gospodăriile, vecinii au dat imediat alarma şi au încercat să stingă focul, însă dogoarea nu i-a lăsat să se apropie.

Vecin: "Iadul pe pământ. Flăcări de şase metri. Am încercat, am luat furtunul de la maşina de pompieri. N-am putut să dau la zece metri cu furtunul. Temperatura, nu te puteai apropia."

Citește și
politia
Caz șocant în Baia Mare. O fată și-a găsit părinții într-o baltă de sânge, după un telefon

Vecin: "Am vrut să intrăm, dar nu aveam cum să intrăm sus, că era periculos, era prea mare temperatura. Nu aveai aer, nu puteai să suporţi temperatura."

Localnicii povestesc că flăcările ar fi izbucnit de la atelierul de tâmplărie al familiei şi s-a extins cu repeziciune la casă şi celelalte anexe.

Vecin:

"R: - Ardea peste tot? - Peste tot, inclusiv această clădire. R: - Dacă bătea vântul mai tare se aprindea şi casa vecinilor... - Bineînţeles. Am rupt azbestul ca să nu ia foc pe lângă horn."

În curtea familiei era un atelier de tâmplărie, iar lemnul a întreţinut flăcările. Vreme de mai bine de şase ore, 24 de pompieri cu opt autospeciale s-au luptat să stingă toate focarele.

George Solcaş, ISU Bacău: "Incendiul se manifestă cu violenţă pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, atât la un atelier de prelucrare a lemnului cât şi la casele din vecinătate. Este o suprafaţă foarte mare şi densitate de material combustibil."

În doar câteva ore, proprietarii au ajuns să rămână doar cu hainele de pe ei.

Vecin:

"- Atâta fân şi atâta rumeguş, lemne uscate. R: - Aici e toată munca lor de o viaţă? - S-a dus în două ceasuri."

Primele ipoteze arată că un scurtcircuit electric ar fi declanşat incendiu, însă pompierii militari continua cercetările. La faţa locului a fost trimis şi un criminalist, pentru a cerceta ruinele gospodăriei.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult