Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O cățelușă jandarm a ieșit la pensie, în Mureș. Cum poate fi adoptată

Your browser doesn't support HTML5 video.

După o viață la datorie, o cățelușă jandarm a ieșit de curând la pensie și acum își cauă locul potrivit pentru o bătrânețe frumoasă.

Ciobănescul german a lucrat șapte ani alături de jandarmii din Mureș, iar acum, că și-a încheiat activitatea, iubitorii de animale au ocazia să adopte un camarad de nădejde.

Timp de șapte ani, cățelușa din rasa ciobănesc german a fost în slujba Jandarmeriei din Mureș. În aceste zile a îmbrăcât pentru ultima oară uniforma, și asta pentru că a ieșit la pensie.

Cățelușa a fost camaradul jandarmilor din Mureș în nenumărate misiuni, dar acum își va lua adio de la locul în care a crescut.

Vasile Marjan, purtător de cuvânt IJJ Mureș: „Până în momentul de față s-au arătat interesate 10 persoane pentru a adopta acest câine de serviciu, însă solicitări oficiale am avut trei. Prioritate în cazul adopției vor avea, dacă este cumva cazul, colegi de-ai noștri, conductori prin serviciu sau alt personal din cadrul unității, cu condiția să îndeplinească toate aspectele vizavi de spațiul necesar”.

Citește și
politisti
2 polițiști și un jandarm au făcut chetă pentru o bătrână care nu avea bani de medicamente

Câinii proveniți din instituții pot deveni prieteni de nădejde ai iubitorilor de animale, mai ales că în timpul servicului beneficiază de dresaj cel puțin două ore pe zi.

Hartik Miklos, IJJ Mureș: „Câinii se categorisesc pe cele patru categorii, sunt câinii de categoria întâi, cei care nu se supun decât foarte greu, deci sunt ăia răi, sunt cei din categoria a doua, care sunt echilibrați, răi, dar atât cât trebuie, sunt cei care, cum este ea, de exemplu, și sunt cei care nu au nicio treabă”.

Vasile Marjan, purtător de cuvânt IJJ Mureș: „Sperăm că până la urmă această cățelușă va reuși să fie adoptată și va reuși să fie încredințată unei persoane, unei familii care o va iubi la fel de mult cum au făcut-o camarazii ei, jandarmii mureșeni”.

Cei care doresc să o adopte pe Pabata trebuie să se adreseze jandarmeriei din Mureș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult