Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O agenție de turism ar fi falsificat teste COVID cu rezultat negativ pentru hoți și interlopi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Polițiștii din Capitală au desfășurat luni percheziții la sediul unei agenții de turism care ar fi falsificat buletine de analize, cu rezultat negativ pentru COVID, pentru cei care doreau să meargă în străinătate fără să mai stea în carantină.

„Din datele și probele administrate în cauză de polițiști a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării”, a transmis Direcția Generală a Poliției Municipiului București.

Administratorul firmei, o femeie de 33 de ani, ar fi falsificat 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale.

Beneficiarii erau clienții agenției de turism, care voiau să meargă în străinătate fără să mai stea în carantină. Ar fi vorba despre persoane care desfășoară activități ilegale în străinătate.

Citește și
psiholog
Femeia care s-a dat drept psiholog 20 de ani, plasată în arest la domiciliu

Firma de turism susține că prețul buletinelor de analize era inclus în pachetul de servicii oferite, „fără a individualiza”.

Contactat telefonic de reporterii Pro TV, reprezentantul clinicii susține că toate testele de coronavirus efectuate de laboratorul din Tulcea sunt raportate la Ministerul Sănătății și orice fals poate fi descoperit foarte ușor

De asemenea, reprezentantul clinicii susține că nu are nicio legătură cu agenția de turism din București care i-ar fi folosit datele

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor și efectuează verificări pentru a stabili întreaga activitate infracțională în cauză.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semntătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor și efectuează verificări pentru a stabili întreaga activitate infracțională în cauză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult