Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Numeroși copii luați cu salvarea, după ce au luat cina la o pensiune din Săcele: Ce au mâncat. Patroana dă vina pe cei mici

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru un grup de copii din Giurgiu, vacanța la munte s-a încheiat mai repede cu două zile decât plănuiseră. O parte dintre ei au ajuns de joi noapte la spitalele din Brașov cu simptome de toxiinfecție alimentară.  

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică au verificat pensiunea unde copiii luaseră cina și au decis să o închidă până când se va afla care a fost cauza îmbolnăvirilor.

Grupul de 42 de copii, însoțiți de profesori, au venit în tabără duminica trecută. S-au cazat la o pensiune de trei stele din orașul Săcele și tot aici au luat și masa, în fiecare zi.

Joi seară, dupa cină, 15 dintre ei au început să se simtă rău, iar 11 pacienți au fost duși ajuns la spital cu ambulanțele. Din fericire, starea lor nu este gravă, dar incidentul a alertat Direcția de Sănătate Publică.

Lavinia Buvnariu, inspector șef DSP Brașov: ”Am făcut control igienico-sanitar pentru neconformități, am aplicat suspendarea activității, închiderea taberei și am dat o sancțiune în valoare de 10.000 de lei administratorului unității”.

Citește și
Alimente care pot duce la toxiinfecție alimentară în vacanță. Ce să eviți
Alimente care pot duce la toxiinfecție alimentară în vacanță. Ce să eviți

Meniul de la cină a constat în cartofi tărănești și cârnăciori. Inspectorii au luat probe de mâncare de pe suprafețele din bucătărie și de pe mâinile celor care gătesc mâncarea.

Patroana pensiunii spune că toxiinfecția e de la gustările luate de copii peste zi

Proprietara pensiunii spune că toate ingredientele erau proaspete și crede că mai degrabă au avut probleme gustările pe care copiii le-au luat în timpul excursiei făcute joi la Sighișoara.

Silvia Rădulescu, proprietara pensiunii: ”Copiii au luat tot felul de mâncare în Sighisoara, chipsuri, cornulețe, tot felul de chestii, pe zi nu au mâncat, numai un sendviș pe care noi l-am dat, e clar că au mancat și acolo”.

Pensiunea va râmâne închisă până când analizele de laborator vor lămuri cauza îmbolnăvirilor. Închiderea temporară a unității a scurtat vacanța copiilor cu 2 zile. Cei aflați în spital au fost preluați de părinți, iar ceilalti se vor întoarce acasă însoțiți de profesori. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult