Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Numărul studenților străini care vor să studieze medicina în România a crescut considerabil

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși puțini se încumetă să-și părăsească țara pe timp de pandemie numărul străinilor care vor să studieze medicina în România a crescut considerabil.

Tinerii sunt atrași de taxele mici de școlarizare și de faptul că diplomele obținute sunt recunoscute în Europa.

Universitatea de Medicină din Timişoara a cerut suplimentarea locurilor pentru străini cu 10%. Taxa de şcolarizare este de 6000 de euro pe an.

Octavian Crețu - rector UMF Timişoara: "Spre surprinderea noastră numărul de studenţi străini este mult mai mare. Din ţările europene, în special din Italia, sunt mulţi şi din Germania. Avem din 60 de țări studenţi"

Şi interesul pentru medicina veterinară a crescut, cu 50%.

Citește și
drone
Dronele vor fi folosite de autorități în lupta cu noul coronavirus. Cum vor funcționa

Viorel Herman, decan Facultatea de Medicină Veterinară USAMVBT: "Poate faptul că la noi în ţară, cel puţin în prima parte a debutului pandemiei numărul cazurilor a fost semnificativ redus şi aceasta a dat o oarecare siguranţă".

Sorin Stanciu - prorector USAMV Banatul: "Avem facultăţi care au avut o creştere surprinzătoare. Întrebările au fost referitoare la cazare, la siguranţa din România, referitoare la cum se vor ţine orele în perioada următoare".

Acest tânăr a venit din Elveţia pentru a studia medicină, la Iaşi. S-a lăsat greu convins de prieteni, dar acum este în anul şase.

Amata Gautam, student la UMF Iași: "Am avut o mulţime de prejudecăţi, de perconcepții despre România, aici, în Elveţia. Oamenii o văd mai mult ca pe o ţară cu multe minusuri, o ţară mai puţin frumoasă faţă de alte ţări din Vestul Europei, dar nu e corect". La Iaşi e un număr record de candidaţi străini la medicină: 1500 pentru cele 610 locuri.

Radu Iliescu, prorector UMF Iași: "Trendul este crescător, crescător foarte abrupt, avem de 2 ori mai mulţi studenţi înscrişi. Din ce în ce mai mulţi absolvenţi au plecat înapoi în ţara de orgine sau în alte ţări şi sunt vectori de imagine".

La Iaşi, studenţii străini la medicină plătesc o taxă 5.000 de euro pe an. Majoritatea sunt din Franţa, Grecia, Maroc şi India.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult