Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nouă materie în școli: Cum trebuie să îngrijim un animal

Your browser doesn't support HTML5 video.

În câteva școli din Ilfov, copiii vor învăța la ore cum să se comporte cu animalele, să nu fie agresivi, și cum să le îngrijească.    

Vor descoperi, astfel, de ce câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai oamenilor.

Prin acest proiect, voluntarii vor să atragă atenția și asupra adopției.

Din zece câini abandonați, doar unul este adoptat în Europa.

Ora destinată îngrijirii animalelor va fi predată elevilor din clasele a VI-a.

Model adoptat din străinătate

Cursurile se vor desfășura pe parcursul a cinci luni, în două școli din județul Ilfov, în cadrul unui program pilot, după modelul altor țări.

Anca Florea, manager proiect: „O dată pe lună vom merge la fiecare clasă de a VI-a și le vom vorbi copiilor despre protecția animalelor, vorbim despre adopție, ce presupune să adopți, de unde, cum adoptăm, ce presupune viața unui medic veterinar pe teren. Va fi un curs interactiv, pentru că au și o clinică mobilă. Va fi o excursie la adăpost. Ce experiență poate fi mai bună să vadă ce înseamnă viața în adăpost”.

Citește și
Prietenie fără limite dintre o vidră și o maimuță. Cum a reacționat gibonul
Prietenie fără limite dintre o vidră și o maimuță. Cum a reacționat gibonul

Anca Tomescu, Animal Society: „Noi nu suntem profesori. Noi lucrăm pe teren și ne unim cu cei care știu să predea. Încurajăm voluntariatul și informarea privind bunăstarea animalelor. Nu trebuie să ai un animal acasă ca să îți pese".

Dacă totul decurge bine, proiectul va putea fi extins în toată țara. Din păcate, la nivel național, reponsabilii nu pot spune câți câini au fost abandonați și trăiesc pe străzi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult