Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nota de plată primită de bărbatul din Sibiu care a tăiat un tei din fața casei. Copacul, înlocuit cu unul adus din Italia

Bărbatul din Sibiu, amendat în toamna anului trecut cu 20.000 de lei, pentru că a tăiat un tei din fața casei, este bun de plată din nou. El trebuie să scoată din buzunar alți 11.000 de lei pentru un pom care să fie plantat în locul celui retezat.

Copacul, din aceeași specie și de aceleași dimensiuni ca cel tăiat cu toporul, a fost adus special din Italia și plantat joi dimineață, relatează Turnul Sfatului. Bărbatul a plătit nu mai puțin de 20.000 de lei pentru că, potrivit legii, este interzis acest lucru fără aprobarea autorităților. Cel mai probabil, un vecin l-a reclamat. Reprezentanții primăriei au transmis în toamna anului trecut că vinovatul nu a făcut nicio solicitare pentru toaletare.

Teiul tăiat a fost găsit în curtea bărbatului și a fost confiscat, iar vinovatul trebuie plătească, pe lângă amendă, și contravaloarea arborelui. Sunt și persoane care spun că toaletarea copacilor ar trebui făcută cu mai multă băgare de seamă.

Vecină: „Nu ar strica ca autoritățile să trecă mai des și să-i toaleteze, astfel încât noi să nu mai fim nevoiți să acționăm asupra lor și să ajungem în asemenea situații. Sunt crengi care cresc și ne deranjează, într-adevăr. Ajung în curțile noastre și oricum noi așa am fost învățați să toaletăm pomii”.

Cei care au în curte sau în vecinătatea casei tei, trebuie să știe că intră în categoria arborilor ornamentali. Din această categorie mai fac parte salcâmii, castanii, arțarii, mestecenii, nucii și stejarii.

Citește și
Pierce Brosnan
Actorul Pierce Brosnan, bun de plată după ce s-a plimbat printr-o zonă interzisă dintr-un parc. Ce amendă a primit

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult