Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nord-coreenii, puşi să plătească „impozit de loialitate” regimului. „Nu mai avem cu ce să ne hrănim familia"

Regimul de la Phenian face rost de valută pentru a finanţa cele mai noi proiecte ale sale impozitându-şi cetăţenii care muncesc peste hotare.

Potrivit DailyNK, nord-coreeniilor care lucrează legal în alte ţări – în principal China şi Rusia – şi se confiscă chiar şi două treimi din venituri în contul unui „impozit de loialitate”. Banii sunt destinaţi finanţării proiectelor lansate de regim pentru a sărbători 70 de la crearea R.P.D. Coreene, cum ar fi construcţia unei noi staţiuni pe litoral, în zona Wonsan.

Nord-coreenii care muncesc în China spun că „impozitul de loialitate” plătit în ultima lună a variat între jumătate şi două treimi din câştigurile lor. Proprietarul unui restaurant din Liaoning, China, spune că e vorba practic de o taxă de protecţie, care creşte de la o lună la alta şi care îl face să se gândească să dezerteze în Coreea de Sud.

Un membru al unei familii nord-coreene care munceşte în China relatează că după ce plătesc „impozitul de loialitate” le rămân circa 200 de yuani (mai puţin de 30 de dolari). „Nu mai avem destui bani să ne hrănim familia, mă tem că va trebui să fugim”, spune omul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și
femei-militar in Coreea de Nord
Coşmarul prin care trec femeile-soldat din Coreea de Nord. Una dintre ele şi-a îngropat de viu bebeluşul

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult