Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi proteste în cazul Sorinei. Ce spun medicii care s-au ocupat de ea imediat după incident

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cazul Sorinei a scos din nou oameni în stradă. Aproape două sute de persoane, printre care și colegi de școală cu fata - au protestat în Baia de Aramă față de felul în care copila a fost luată din casa asistentei maternale.

Cei prezenți au cerut ca micuța să se întoarcă în mijlocul celor care au crescut-o. Și spun că protestele vor continua.

Oamenii, înarmaţi cu pancarte, s-au adunat în fața primăriei din Baia de Aramă pentru a-şi arăta nemulţumirea față de felul în care Sorina a fost luată din sânul familiei care a crescut-o vreme de şapte ani.

Protestatară: "Poate să vină un procuror oricând şi să ne ia oricând copilul şi să îl târască pe jos? Acesta e procuror?"

Protestatarii spun că demersul Procurorului General interimar al României de a cere revizuirea sentinţei de adopţie le dă speranţe.

Citește și
sorina
Autoritățile îi fac Sorinei viața tot mai grea. Adopția în SUA ar putea fi anulată

Protestatară: "Noi avem încredere şi aşteptăm soluţionarea cazului cât mai rapid şi nu vom participa la niciun protest urât."

Soţul fostei asistente maternale care a avut-o în grijă pe Sorina spune că, de când copila a ajuns la noua familie, ei nu au mai putut vorbi cu fata.

Vasile Șărămăt, soţul fostei asistente maternale: "Noi am sunat şi nu ne-au răspuns şi au închis telefonul. Această fetiţă a fost târâtă, dată cu capul de asfalt, inclusiv lovită de doamna procuror, după cum se vede. A lovit-o, a torturat-o, nu e acceptabil."

În ultimele zile, proteste asemănătoare au avut loc şi la Craiova şi Drobeta-Turnu Severin. Iar oamenii au cerut ca Sorina să se întoarcă la cei care au crescut-o.

Curtea de Apel Craiova trebuie să judece în aceste zile trei cereri înregistrate la începutul săptămânii: revizuirea deciziei privind încuviinţarea adopţiei şi suspendarea executării hotărârii judecătoreşti. A treia cerere vizează dorinţa familiei adoptive de a strămuta procesul.

Ionel Grigorie / purtător de cuvânt Curtea de Apel Craiova: "Impotriva cererii de suspendare se poate formula contestaţie, exista o cale de atac, după care autorităţile vor decide punerea în executare a unei cereri de suspendare. Suspendarea presupune că o hotărâre judecătorească nu mai poate fi pusă în executare până la judecarea cererii de revizuire".

După scenele de săptămâna trecută, filmate când fetiţa a fost luată de la asistenţii maternali, Sorina a ajuns şi la IML.

Roxana Zavoi, director IML Craiova: "A fost foarte cooperantă si a discutat foarte bine, din fericire, medicul legist este mama a 2 copii, dimpotrivă a cooperat cu noi. Nu se zbătea, nimic. Am aflat cu stupoare ce a fost înainte de a veni la medicină legală".

Părinţii adoptivi au transmis că în acest moment copila se simte foarte bine.

Joi este o zi importantă pentru cazul Sorinei, pentru că la judecătoria Drobeta Turnu Severin se judecă cererea procurorului general.

Acesta a solicitat ca în următoarea perioadă să fie blocată ieşirea fetiţei din ţară. Este însă foarte posibil să nu avem un verdict prea curând, pentru că părinţii adoptivi au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă din ţară.

În mod normal trebuie judecata mai întâi această solicitare şi de abia apoi, dacă mai este cazul, Judecătoria Drobeta Turnu Severin va da şi ea o soluţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult