Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi dezvăluiri în scandalul Eurovision. TVR a publicat punctajul dat de juriul României

Juriul din România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova la Gala Eurovision 2022, se arată într-un comunicat al postului public de televiziune.  

De asemenea, reprezentanţii TVR solicită explicaţii organizatorilor Eurovision despre înlocuirea notelor cu "un 'substitut' care a fost calculat într-un mod netransparent".

”Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

Citește și
Kalush Orchestra
Ucraina era să fie descalificată la Eurovision din cauza mesajului solistului trupei câștigătoare

Moldova-12 puncte Grecia-10 puncte Polonia-8 puncte Olanda-7 puncte Azerbaidjan-6 puncte Australia-5 puncte Italia-4 puncte Spania-3 puncte Finlanda-2 puncte Lituania-1 punct

Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.” - se arată în comunicatul postului public de televiziune. 

Postul flamand de televiziune VRT susține că a aflat cu ajutorul unor surse apropiate de organizatorii Eurovision 2022 că motivul pentru care cele 6 țări au fost penalizate - printre care și România - a fost o înțelegere secretă între ele, prin care făceau schimb de puncte.

Mai multe detalii puteți afla aici.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult