Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Netcity, proiectul început de Oprescu, încă este în desfășurare după 14 ani. 2.000 de kilometri de cabluri au fost îngropate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pas cu pas, străzile capitalei sunt eliberate de cablurile inestetice care atârnă pe stâlpi și echipamentele pentru comunicații amplasate ilegal. Lucrările fac parte din proiectul „Netcity” și au început de 14 ani.

Până acum s-au îngropat 2.000 de kilometri de fire, dar operațiunea este departe de final.

Din 2009 până în prezent, responsabilii au mutat 2.000 de kilometri de fire în subteran. Prea puțin, mai ales că peste 300 de kilometri s-au finalizat doar anul trecut.

În imaginile surprinse de Google Maps de-a lungul anilor se văd diferențele. Străzile pline atunci de cabluri care acopereau cerul sunt acum aerisite.

Pe de altă parte, sunt multe alte străzi unde cablurile înconjoară clădirea. Și pe lângă partea estetică, firele pot fi și periculoase.

Citește și
accident ambulanta
Tot mai multe ambulanțe din țară sunt implicate în accidente rutiere grave. Situație alarmantă în marile orașe

Cablurile rămase stau împletite pe țevile de gaze de la blocuri, pe case si chiar in copaci. Cabluri găsim și în zonele intens circulate, atât de mașini, dar și de pietoni, cum ar fi Calea Mosilor.

Primăria și-a propus ca în acest an să elibereze străzile de alți peste 400 de kilometri de cabluri. Până acum, cei 2000 de kilometri de fire din subteran conectează peste 40 de mii de clădiri. Conform Primăriei Capitalei, 1,2 milioane de locuitori beneficiază de acest serviciu.

Proiectul Netcity, început de pe vremea când primar general era Sorin Oprescu, a demarat cu promisiuni din partea administrației, că străzile vor scăpa de cabluri. 14 ani mai târziu, responsabilii încă au de lucru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult