Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Multe dintre şcolile din România sunt pustii cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai sunt doar câteva zile până începe şcoala și în unităţile de învăţământ ar trebui să fie forfotă mare. Teoretic, acum se alcătuieşte orarul, se înfrumuseţează clasele, se pregătesc lecţiile, materialele didactice şi manualele.

Multe şcoli sunt însă pustii, iar directorii se străduiesc să salveze aparenţele şi spun că dascălii lucrează de acasă. În Dâmboviţa, jumătate dintre şcolile vizitate luni aveau porţile închise.

Profesorilor nu le-a fost prea dor de cancelarie, căci în prima zi de activitate şi-au scurtat programul până la ora 13.00. Îngrijitoarea şcolii era singura la datorie.

La şcoala din localitatea Lucieni îl găsim doar pe director. Declară, satisfăcut, că e gata să-i primească pe copii în bănci.

Felix Dan Stan, directorul Şcolii Lucieni: "Considerăm că suntem pregătiţi pentru începerea anului şcolar, am făcut igienizările, ne-am pregătit cu combustibil pentru sezonul rece, văd că sunteţi singur în şcoală".

Citește și
Viorica Dancila
Explicația lui Dăncilă pentru exodul românilor. „Lupta politică este foarte acerbă”

La Dragomireşti, femeia de serviciu şterge praful aşternut peste vara. Profesori au fost câţiva dimineaţa, dar au plecat acasă la prânz.

Directorul e prezent şi se mândreşte că peste vara a reparat băncile, iar sistemul de supraveghere video şi alarma funcţionează.

Cristian Dragomir, director Şcoala Dragomireşti: "S-au făcut lucrările de igienizare la toate structurile arondate şcolii Dragomireşti, reparaţiile la mobilier, copiii sunt aşteptaţi în bune condiţii".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult