Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul în care sicriul Regelui Mihai este coborât în criptă, pe sunetul salvelor de tun. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns, sâmbătă seara, la Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea Regală, unde a fost oficiată o slujbă religioasă în prezența Familiei Regale a României, de un sobor de preoți.

 

După încheierea slujbei, sicriul a fost purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Atmosfera a fost una solemnă. În jurul orei 20.00, Regele Mihai a fost înmormântat în Necropola Regală, unde își va face somnul de veci alături de soția sa, Regina Ana.

În momentul coborârii sicriului în criptă, militarii au ieșit din Catedrală, iar Brigada 30 Gardă a tras 21 de salve de tun, în memoria ultimului rege al României. Totodată, s-a intonat Imnul Național, cât și cel regal.

Funeraliile Regelui Mihai au început în cursul dimineții, în jurul orei 10.20, la Palatul Regal din Capitală, după care sicriul cu trupul neînsuflețit a fost purtat pe principalele bulevarde din București, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu. După aceea, a fost oficiată o ceremonie religioasă la Patriarhie, locul în care Regele Mihai a fost încoronat cu Coroana de Oțel. Numeroase persoane au așteptat și la Gara Regală Basarab, unde trenul regal l-a așteptat pe rege, pentru a-l conduce, pentru ultima dată, la Curtea de Argeș.

Citește și
Fostul principe Nicolae la Curtea de Arges
Înmormântarea Regelui Mihai, în imagini. Momentele emblematice. FOTO

Regele Mihai a murit în 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, în reședința sa din Elveția. La funeralii au participat și oficialii de rang înalt ai României, cât și membrii principalelor case regale din Europa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult