Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momente de reculegere pentru Nicolae Manolescu, la Ateneul Român. Sute de oameni au trecut pe la catafalc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Momente de reculegere la Ateneul Român, unde a fost depus sicriul istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu, membru titular al Academiei Române şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor.

Personalitate culturală care a marcat generații de studenți și oameni de litere, Nicolae Manolescu a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.

Priveghiul a început la ora 11:00, timp în care, pe rând, sute de oameni au trecut pe lângă sicriul în care este depus Nicolae Manolescu. Președintele Uniunii Scriitorilor din România s-a stins din viață la Spitalul Elias, sâmbătă, în urma unor complicații severe cardiace și pulmonare, care au survenit pe fondul unor suferințe cronice preexistente, au transmis reprezentanții Spitalului Elias.

De-a lungul carierei, Nicolae Manolescu a publicat peste 30 de cărți de critică, istorie literară și eseuri, și în 2008 a lansat lucrarea de referință „Istoria critică a literaturii române-Cinci secole de literatură”, la care a lucrat mai bine de 25 de ani. A fost și senator între anul 1992 și 1996. A candidat la alegerile prezidențiale în anul 1996, însă în 2000 s-a retras din viața politică. Manolescu a fost și ambasador UNESCO și a primit „Ordinul Național Steaua României”. Lumea culturală a mai pierdut un nume cu greutate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult