Modifica setarile cookie
Toate categoriile

La un pas de moarte, din cauta unei lumânări. "Dimineaţa s-au trezit drogaţi"

Your browser doesn't support HTML5 video.

O familie sărmană din județul Iași a trecut prin momente-limită, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Oamenii au anunțat la 112 și au spus că se simt tot mai rău, după ce au aprins în cameră și au lăsat să ardă mai multe ore, o lumânare de botez. În plus, focul ardea în sobă și e posibil să fi existat o defecțiune. Cert e că la spital au ajuns patru pacienți, printre care doi copii: un bebeluș de opt luni și un băiețel de doi ani. Medicii spun că starea lor este acum stabilă.

Cei patru, o bunică, fiica sa și doi copii ai ei au început să se simtă rău luni, după ce în noaptea anterioară au dormit, în comuna Scânteia, într-o cameră luminată cu o lumânare de botez. A doua zi, toți au plecat cu o mașină spre casa bunicii din comuna Miroslava. Aici au văzut că se simt din ce în ce mai rău și au cerut ajutor la 112.

Rudă: „Au făcut curățenie la sor-mea acolo și au aprins o lumânare de botez două ore. Dimineața s-au trezit drogați. Nu aveau lumină acolo. Acum sunt bine, la spital. Apelul de aici s-a făcut. Au venit acasă și de aici au sunat la salvare. Vomitau toți copiii."

Femeie: „Aseară mi-a zis cineva că i-a luat SMURDUL pe toți din casă. Fiica ei cu trei copii e despărțită și locuia cu mama. Soțul ei e plecat. Botezul a fost făcut înainte, la soțul ei."

Citește și
spital
Panică în Franța. 21 de persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon în timpul slujbei

Mai multe echipaje medicale de la Ambulanță și de la SMURD au i-au transportat pe cei patru la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași și la Spitalul de Copii Sfânta Maria.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: „Apel pentru patru oameni din aceeași familie cu intoxicație cu fum. Au folosit la iluminat o lumânare de botez și pentru căldură o sobă cu lemne. Dimineața, bunica mama și cei doi copii s-au trezit cu cefalee, greață, vărsături și au apelat 112. În UPU, la pacientele adulte s-a diagnosticat intoxicație cu monoxid de carbon."

Tamara Roșu-Solange, medic-șef UPU Spitalul de Copii Iași: „Cei doi frați au fost aduși în UPU cu simptome de vărsături și dureri abdominale. După examene s-a confirmat intoxicația cu monoxid de carbon. Pacienții au evoluat bine sub tratament. În prezent sunt internați pe toxicologie."

Medicii spun că bunica și cei doi copii vor mai rămâne sub supraveghere câteva zile până la externare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult