Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moartea fulgerătoare a unui cioban român stabilit în Italia a înmărmurit comunitatea. „Ne va fi dor de tine” | FOTO

Moartea prematură a unui păstor român stabilit in Italia a întristat o întreagă comunitate. Acesta era stabilit de ani buni în localitatea Celano din Provincia L'Aquila, Regiunea Abruzzo, Italia.  

Se numea Nicolae, însă italienii îi spuneau Nicola. Păstorul a murit în luna octombrie, în urma unui infarct miocardic acut, acesta fiind clinic sănătos.

Cu puțin timp înainte de a muri, Nicolae călătorise în România pentru nunta fiicei sale. Acesta și-a răvăzut familia și apropiații înainte de a se stinge.  

Nicolae era stabilit de mai mulți ani în Italia, unde era cioban. Se împrietenise cu localnicii și devenise chiar iubit și respectat în comunitatea din Celano.

Moartea sa a întristat întreaga comunitate. Câteva persoane au transmis chiar mesaje de comemorare emoționante în amintirea ciobanului Nicolae.

Citește și
fulger
Un bărbat care lucra ca cioban în timpul verii, a murit lovit de fulgere

Giancarlo Sociali, un pasionat cunoscător al tradițiilor din regiunea Abruzzo, a spus: „Nicola, ne va fi dor de tine și mai ales Muntelui Sirente pe care îl înveseleai cu șuierăturile tale. Nu vei fi uitat! Nicola a fost un român care a venit la noi pentru muncă; a știut să fie păstor, ceea ce pentru el era o adevărată pasiune, dar și o meserie”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult