Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misiune dificilă în Mureș. Un pui de urs a fost salvat cu ajutorul pompierilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Misiune dificilă în Mureș. Un pui de urs de numai patru luni, cățărat într-un copac, a fost salvat cu ajutorul pompierilor.

Ursulețul s-a urcat la peste 10 metri înălțime și, ascuns printre crengi, încerca să se facă nevăzut.

Puiul de urs s-a cățărat într-un copac aflat pe malul unui pârâu de lângă șosea. Foarte speriat, animalul dădea semne să coboare.

Un echipaj de jandarmi, dar și mai mulți pompieri au venit de îndată la fața locului. Puiul a fost coborât cu ajutorul mașinii speciale dotate cu scară. Însă și așa, intervenția le-a dat emoții salvatorilor.

Cristian Miller, Detașamentul de Pompieri Reghin: „Am reușit să dăm jos puiul nu cu puține emoții, ne-a fost teamă să nu se sufoce. La un moment dat, a început să coboare, după aia a urcat, a trebuit să poziționăm în permanență acel lat în gât, să avem o poziție cât mai bună, să putem imobiliza”.

Citește și
urs
Cum a reușit un copil din Italia să scape de un urs aflat la câțiva metri de el

Ursulețul a fost coborât în siguranță și predat unei asociații de protecție al animalelor sălbatice.

Florin Petra, serviciul voluntar Ibănești: „Toată lumea este fericită că puiul de urs nu a pățit nimic. A urcat destul de sus și era și deasupra apei. Era în pericol să cadă în orice moment. S-a speriat, a fugit de lângă mama lui, a ajuns pe drumul 153C și, speriat de mașini de oameni, s-a refugiat unde știe mai bine, pe pom”. Dr. Vitalis Levente Borka, veterinar: „O să mai fie consultat și ținut sub supraveghere, după care va fi dus la rezervația de la Bala. Este un pui de aproximativ patru luni, am avut nevoie de ajutorul pompierilor, datorită lor acest puiuț va avea ocazia să aibă o viață normală”.

După prima examinare, puiul pare să fie sănătos. Acesta a fost transportat la centrul de reabiliatre al animalelor sălbatice din Târgu Mureș, unde va fi monitorizat câteva zile. Pentru că a rămas fără mamă, acesta va fi transportat la un alt centru, unde va crește alături de alți pui rămași orfani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult