Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Apărării liniștește românii cu privire la tensiunile dintre Rusia și NATO: Putem să stăm liniștiți de sărbători

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat cu referire la tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, că războiul este un eşec al negocierii şi că românii din România, dar şi cei din Republica Moldova, pot să stea liniştiţi de sărbători.

"Războiul este un eşec al politicienilor şi al negocierii. De aceea, noi, ce putem să spunem în acest moment, că suntem mereu pregătiţi, ne pregătim, ca orice armată, pentru tot ceea ce este mai rău. Însă, aş vrea să spun în această perioadă, când suntem în zona sărbătorilor, că, dincolo de o situaţie geostrategică care conţine riscuri şi pericole, putem să stăm liniştiţi, să sărbătorim liniştiţi în această perioadă, pentru că nu există o ameninţare care să ducă la, să spunem, o îngrijorare majoră din partea populaţiei", a spus Vasile Dîncu vineri, la Cluj.

El a fost întrebat, pe aceeaşi temă, şi de eventualul pericol la care ar fi expuşi românii din Republica Moldova.

 

”Este un proces complex de negociere”

 

Citește și
soldati, ucraina
Aleşi americani, convinși că Putin pregătește un atac, după o vizită în Ucraina. Cer sancţiuni preventive pentru Rusia

"Nu există niciun pericol din punctul acesta de vedere. Ce aţi văzut şi dumneavoastră în ultima vreme şi ce a putut să pară ca fiind o, să zicem, creştere a riscului, a fost faptul că comandamentele NATO, faptul că politicienii, inclusiv preşedintele Biden, au intensificat discuţia, negocierea cu Federaţia Rusă, Rusia fiind evident o ţară în care este concentrată puterea şi decizia şi atunci în orice strategie politică trebuie să intensifici mesajele cu cei de la vârf, cu cei care ar putea să ia decizii. Este un proces complex de negociere, în acest moment există premise pentru ca negocierile să meargă mai departe şi să nu ajungem la un eşec politic în negocieri", a mai spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat, vineri, alături de şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, şi de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, la ceremonia de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 400 Sprijin "Feleacu" şi la activitatea de autoevaluare a Diviziei 4 Infanterie "Gemina", la sediul comandamentului diviziei din Cluj-Napoca.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult