Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Agriculturii nu vrea închiderea magazinelor în weekend: Nu cred că vom obliga oamenii când să meargă la cumpărături

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși unii dintre micii comercianți au cerut închiderea marilor magazine în weekend, autoritățile nu susțin o astfel de măsură. Declarația îi aparține ministrului Agriculturii, care nu este de acord nici măcar cu un program redus.

La rândul lor, reprezentanții marilor lanțuri comerciale sunt de părere o astfel de decizie ar putea duce și la concedieri.

Nici scurtarea programului și nici închiderea magazinelor în zilele de weekend nu sunt luate în considerare de oficiali. Propunerea vine doar de la reprezentantii micilor magazine și nu este agreata la nivelul Guvernului. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune că nu s-au făcut analize sau studii de impact, dar până atunci își face propriul sondaj.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Eu merg în teritoriu. Voi avea un dialog cu toți cetățenii cu care mă întâlnesc. În momentul de față, am întrebat foarte mulți cetățeni, nimeni nu a fost de acord cu acest lucru, de a închide magazinele sâmbăta și duminica. M-am poziționat împotriva acestui lucru. Nu cred că vom obliga cetățenii când să meargă la cumpărături.” Propunerea nu are susținere nici din partea premierului. Executivul nu ia în calcul o astfel de măsură pe motiv că un program redus ar duce la aglomerație în centrele comerciale. În plus, magazinele mici nu au capacitatea și nici infrastructură să suplinească afuxul de oameni. La rândul lor, reprezentanții marilor lanțuri comerciale consideră că, printre altele, toată povestea ar putea conduce la disponibilizări. În prezent, în industrie lucrează aproximativ un million de persoane. Marile magazine și centre comerciale au volume mari de vânzări în weekend, care generează venituri suplimentare bugetului de stat. În plus, la sfârșitul săptămânii au loc promoții vânate în special de cei cu venituri mici.

Geroge Bădescu, Director executiv AMRCR: „S-ar ridica o problemă și în ceea ce presupune produsele fresh, produsele proaspete, pentru că de vineri seara până luni dimineata, sau chiar și de sâmbătă la pranz până luni dimineața, ar fi destul de dificil de păstrat aceste produse.” De cealaltă parte, argumentul celor care au magazine mici ar fi că angajații au nevoie și ei la sfârșitul săptămânii de timp liber.

Citește și
supermarket
Cum putem fi păcăliți la supermarket. Sfaturile unei foste casiere atunci când facem cumpărături

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult